sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. február 10. 08:44 - SzerzoiJogvedettTartalom

NYEREMÉNYJÁTÉK

nyeremenyjatek-kovetkeztetes.jpg

Nyereményjátékunk két könnyű feladattal indul, aztán még pár kérdést kell megválaszolni. Igyekeztünk úgy összeállítani, hogy ha valaki nem akar játszani, ám elolvassa a leírásokat, akkor ő is érdekes sherlockian információkhoz jusson, illetve a játszma némileg kapcsolódjon hozzánk is.

Az első két könnyű feladat után az eredeti Conan Doyle történetek ismerete ad kellő segítséget. Kérjük hogy, aki nem olvasta a Kánont ne tippeljen, mert nincs esélye. Több feladatnál szerepet kap a következtetés kézsége. A játék az első helyes olvasói megfejtésig megy. Ha klubtag válaszol előbb helyesen, ő is nyer, de a játszma az első korrekt olvasói megoldásig tart. Így biztosítjuk, hogy a játék nyitott legyen és mindenképp nyerhessen egy olvasónk is. VIP tagjaink igen, de klubvezetőink a játszmában nem vehetnek részt.

A JÁTÉK MEGFEJTÉSRE KERÜLT: 2022.03.06-án: MEGFEJTÉS

NYEREMÉNYEK:

sherlocked-nyeremenyek.jpg

Egy "Sherlock a csillagfényes londoni éjszkában" kép, 20x24 cm.

Három darab BBC Sherlock kulcstartó, amik babáknak is használhatóak. A kulcstartók háta parafa, így filccel akár autogram kérhető rájuk. Az ősz hajú figura Lestrade, ám játék során lehet az idősebb John is.

A matricaív nyolc darab Sherlocked matricát tartalmaz. (Benedict Cumberbatch és Martin Freeman képeivel.)

A termékek limitált kiadásúak, így a világon nem sok van belőlük és nincsenek kereskedelmi forgalomban, azaz máshol nem megvehetők. (Az angol takaró nem a nyeremény része, csak háttér.)

A KÖVETKEZTETÉS NAGYMESTERE NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

1. FELADAT: The game is on! A játszma indul.

bbc-sherlock-sudoku-cube.jpg

A BBC Sherlock sorozatban feltűnik a képen látható tárgy. Bár a detektív a sorozatban nem játszik vele, de mivel a Baker Street 221B-ben található a nyomozó asztalán, így jól tudjuk az ő tulajdona. (A tervezett Magyar Sherlock Holmes Kiállításunkon bemutatni tervezünk egy ilyen készségfejlesztő eszközt.)

KÉRDÉSEK:

1a, Milyen játékok kombinációja a tárgy?

1b, Van-e a tárgynak magyar vonatkozása?

2. FELADAT: Az eltűnt rendező

sherlock-holmes-neveben.jpg

2012-ben mutatták be a hazai mozik a Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági kalandfilmet. Főszereplők Szénási Kristóf, Ungvár Ádám, Kugler Nikolett, első klubelnökünk Tahi Tóth László színművész és Gáspár Tibor színész. A film producere Váczy Károly, zeneszerzője Gulya Róbert volt. (A többszörös díjnyertes film itt a kluboldalunkon megtekinthető, jogtisztán, HD minőségben: Sherlock Holmes nevében)

KÉRDÉS:

2, Ki a rendező? 

3. FELADAT: A legendás fekete gyöngy a-fekete-gyongy.jpg

(A kép csak illusztráció.)

Az egyik esetnél kiderült, hogy elveszett egy értékes és legendás fekete gyöngy. Természetesen Sherlock Holmes találta meg.

KÉRDÉS:

3, Mi a történet címe?

4. FELADAT: A rejtélyes maszk

basil-rathbone-maszk.jpg

Basil Rathbone a legendás, angol Sherlock Holmes színész detektívként könykereskedőnek álcázta magát a "Sherlock Holmes and the Secret Weapon" című filmben. Ez kanonikus utalás, hisz Doyle egyik történetében, "Az üres ház"-ban a nyomozó valóban könyvkereskedő bőrébe bújt. A forgatáshoz kellő maszkról készült hiteles másolatot árulja a Haunted Studios, ami eredeti filmkellékek minőségi replikáit kínálja már évtizedek óta. (Nem véletlen, hogy a cég fekete-fehér logójában Hollywood jellegzetes dombjai láthatók.) A maszk nem arany, csak aranyozott festékkel van befújva, ám tökéletesen és életnagyságban őrzi Basil Rathbone arcvonásait. (A tervezett Magyar Sherlock Holmes Kiállításunkon szeretnénk bemutatni egy ilyen maszkot.) De most ne gondolj a filmre vagy a kiváló színészre! Nézz a maszkra!

KÉRDÉSEK:

4a, Milyen kanonikus cím illik hozzá?

4b, Melyik országgal kerül kapcsolatba ebben a történetben Sherlock Holmes?

5. FELADAT: Az üveg rejtélye

staple-uveg.jpg

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy képmegfejtős játék. Egy felirat része és egy vele összefüggő üveg része látható a képen. (A felirat az üveg cimkéje.)

KÉRDÉSEK:

5a, Mi a teljes felirat?

5b, Mi van az üvegben?

5c, Mi a Kanonikus történet címe?

Figyelem: Kérünk figyelj az egyes számra, a "Mi van az üvegben?" kérdésből következik, hogy csak egy valami van benne, így egyes számot használj az első válaszhoz is! Fontos a pontosság, így többes számos választ nem fogadunk el. Tehát nem "áldo....i", hanem "áldo...." 

A JÁTÉK MEGFEJTÉSRE KERÜLT: 2022.03.06-án: MEGFEJTÉS

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása