sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2021. október 07. 20:52 - SzerzoiJogvedettTartalom

VIP KLUBTAGOK

vip-klubtagok-magyar-sherlock-club.png

 

KÜLFÖLDI VIP TAGOK:


ales-kolodrubec.png

Aleš Kolodrubec, világszerte elismert sherlockian és a Cseh Sherlock Holmes Társaság elnöke

A Česká společnost Sherlocka Holmese vezetője még korábbi magyar Sherlock Holmes oldalunkat fedezte fel. Ezután emailben megkeresett minket és nemcsak gratulált az oldalunkhoz, hanem egyből nemzetközi megjelenésre buzdított minket. Jelezte, hogy nem érti nyelvünket, viszont a cikkek nagy számából meg az egyedi képekből tudja honlapunk színvonalas és igazi sherlockian szeretet meg sok munka áll mögötte. Ezért arra biztatott minket merjünk nemzetközi szintre lépni, mert külföld értékelni fogja tevékenységünket. Szerencsére Revati tolmács szinten tud angolul, így megtisztelő kérésének eleget tehettünk. Kolodrubec úrnak igaza lett, hisz sherlockian-sherlock.com lapunk már sikeres külföldön.

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2013

Ajánlott riportunk: Interjú a Cseh Sherlock Holmes Társaság elnökével

Weboldal: www.sherlockholmes.cz

 


drew-mcvety.png


Drew McVety amerikai színész, muzsikus, zeneszerző

A Sherlock Carol című amerikai színdarabban Sherlock Holmes. Az író Mark Shanahan kifejezetten rá alkotta meg a szerepet. Az előadás olyan sikeres lett, hogy a következő évadban új szereplőgárdával már London-ban is bemutatták, míg New York-ban továbbra is Drew McVety játszotta a nyomozót.

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2023

Kapcsolódó cikkek: Mark Shanahan - Sherlock színre lép

VIP TAGUNK: Drew McVety

 

timothykline.png

Timothy Kline, amerikai sherlockian

Több amerikai Sherlock Holmes társaság alapítója vagy elnöke volt és jelenleg a neves Crew of the Barque Lone Star, valamint londoni, a francia, az olasz, a spanyol, a német, a svéd, a kanadai és hawaii Sherlock Holmes Társaságoknak. Sherlockian eseményeken tart előadást Holmesról. Saját kollekciójában több, mint 5000 a Baker Street-i nyomozóhoz kapcsolódó tárgya van. Hat könyvet írt és jelentetett meg a legnépszerűbb detektívről. Angol oldalunkat az egyik cikkhez képillusztrációval segítette.

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2022

 

HAZAI VIP TAGOK:

dr-herke-csongor.png

Prof. Dr. habil. Herke Csongor DSc.egyetemi tanár, tanszékvezető

Herke Csongor professzor úr a büntető eljárásjog, kriminalisztika szakértője, a "Sherlock Holmes és a modern kriminalisztikai módszerek" kurzus oktatója a Pécsi Tudományegyetemen.

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2021

Kurzus információk: PTE szabadon választható tantárgy 

Saját honlap: herke.hu 

pte-nevjegy.png

A TANÁR ÚR BLOGUNKRA SZÁNT CIKKE:

Modern kriminalisztikai módszerek - A helyszíni szemle

 


dr-lente-gabor.png


Prof. Dr. Lente Gábor, egyetemi tanár, tanszékvezető

Lente Gábor professzor a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Fizikai Kémia és Anyagtudomány Tanszékének vezetője. Oldalunkat Sherlock Holmes több magyar vonatkozásával, továbbá "Sherlock Holmes és a kémia" című cikkével segítette. Nagy rajongója kedvencünknek, Conan Doyle műveit olvasta magyarul és angolul is, illetve már kétszer meglátogatta Londonban a Sherlock Holmes Múzeumot.

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2021

Weboldal: ScienceBits blog

Online előadások (ingyen, regisztráció nélkül): YouTube

Cikk: Prof. Dr. Lente Gábor: Sherlock Holmes és a kémia

A cikk angol nyelven: Sherlock Holmes, the chemist

 

svab-jozsef.png

Sváb József képregényrajzoló, illusztrátor, rajztanár

Sváb József Korcsmáros Pál-díjat nyert grafikusművész. Képregénylapok munkatársa és a képregénykészítés alapvető ismereteiről szóló első magyar szakkönyv, a "Képregényiskola" szerzője. Sváb úr gyönyörű Jeremy Brett-es Sherlock Holmes képregények készítője. Ezenkívül klubunk 2022-es Sherlock Holmes naptárainak tervezője.

Klubnaptáraink: Sherlock Holmes Naptár 2022

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2021

 

Online művész galéria: deviantart.com/jozsefsvab 

Lambiek Comiclopedia (angol nyelvű): József Sváb

svab-jozsef-sherlock-kepregeny.png

 

meszaros-istvan.png

FOTÓ: Zih Zsolt (MTVA)

* A fénykép a Duna Tv "Hogy volt?" adásában készült.


Mészáros István, író, Jászai Mari-díjas színművész

Mészáros István a "Sherlock Holmes és Európa Árvája különös esete - ahogyan John Watson lejegyezte" című színdarab szerzője. A művet a Covid járvány miatt átírta, így hangjátékként mutatták be 2020-ban a Szolnoki Szigligeti Színház színészei. Ekkor kedvenc detektívünket Kautzky Armand alakította.

A HANGJÁTÉK ONLINE ELÉRHETŐ NÁLUNK - ingyen és regisztráció nélkül: "Sherlock Holmes és Európa Árvája különös esete - ahogyan John Watson lejegyezte"

Tiszteletbeli taggá választás éve: 2021

 

Szigligeti Színház: Mészáros István 

Interjú a Szoljon hírportálon: Szövevényes hangjátékot írt és rendezett a Szigligeti Színésze 

* A Mészáros István Művész Úrról készült fényképet a médiatörvénynek megfelelően, az MTVA Archívummal történő együttműködés keretében jelentettük meg.

 

ÖRÖKKÉ SZÍVÜNKBEN ÉL:

tahi-toth-laszlo-szinmuvesz.png

Tahi Tóth László, Kossuth-díjas színész és festő

Tahi Tóth László Sherlock Holmes magyar hangja volt a Jeremy Brett főszereplésével készült, legendás "Sherlock Holmes kalandjai" című sorozatban. Ezenkívül két hangoskönyvben is megformálta a tanácsadó detektívet és közeműködő volt egy magyar rádiójátékban is, ami szintén Conan Doyle hőséről szólt.

A Művész Úr még korábbi honlapunkhoz volt kedves interjút adni. Akkor említette, hogy szerinte kéne a Sherlock Holmes rajongóknak egy magyar klub. Tehát a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Club az ő saját ötlete volt és szívvel-lélekkel támogatta a kezdeményezést. SherlockExtra megalapította a klubot. Első VIP tagunk és - SherlockExtra kérésére - első klubelnökünk maga Tahi Tóth László lett. Klubelnöksége élete végéig tartott, így még örülhetett több külföldi sikerünknek. 2018-ban bekövetkezett tragikus elvesztése óta számunkra fontos az ő jó hírének, emlékének tisztelete, őrzése is. A Művész Úr örökké szívünkben él. 

tahi-toth-laszlo-uzenet.png

 

Jeremy Brett magyar hangja Tahi Tóth László. A videót SherlockExtra készítette.

 

 

 

TUDNIVALÓK A VIP KLUBTAGSÁGRÓL:

A VIP címet - nem rendszeres időközönként - a Magyar Sherlock Holmes Club elnöksége ítéli meg. A titulus elnyerésének feltétele, hogy akár ismert vagy még kevéssé ismert személy kimagasló érdemeket szerezzen Conan Doyle hősének megismertetésében, tudományos munkássága illetve művészeti alkotása emelje a világhírű detektív tekintélyét. Tehát a cím nem megvehető: Sem a tagok nem fizettek a titulusért, sem a klub a VIP tagoknak nevüknek használatáért. A tiszteletbeli klubtagság elnyerésének feltétele minőségi tevékenység, színvonalas munka. Ez Sherlock Holmes-hoz is méltó, mivel ő is mindig a munka erényeit tekintette érdemnek. 

A VIP tagok titulusukat igazoló klubkártyával rendelkeznek, amin egyedi a társaságunk KlubKönyvébe regisztrált sorszámok állnak.

vip-club-card.png

A VIP tagok helyezete eltérhet a Tagsági Szabályzat követelményeitől:

például egy külföldi VIP tagnak nem kötelező a magyar nyelv használata

KAPCSOLATFELVÉTEL:

ÜZENETKÜLDÉS

 

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása