sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 02. 16:24 - SzerzoiJogvedettTartalom

Benedict Cumberbatch magyar party és Sherlock Klubhírek

benedict-cumberbatch-party.jpg

Halihó! Itt az ideje, hogy bulizzunk kicsit Benedict Cumberbatch és Martin Freeman nyomozópárosával. A lazítás előtt azonban klubunk jövőbeli terveit osztjuk meg Veletek.

A Magyar Sherlock Holmes Club legnagyobb célja, hogy a legnagyszerűbb detektívet minél több emberrel ismertessük meg, ráadásul hiteles képet adjunk róla. Ezt a célt több módon próbáljuk elérni. Tehát a terveink:

1, A Sherlock Holmes tévhit lista

, amit hamarosan folytatunk, így megint lesz Holmes személyéről izgalmas olvasnivaló - (Kapcsolódó oldalunk: Gyakori tévhitek Sherlock Holmes-ról)

2, Bizalmunk Bennetek

Hiszünk benne, hogy a jót az emberek szívesen ajánlják egymásnak. Az emberek ragaszkodnak Sherlock Holmes-hoz. Kitörő örömmel fogadták, mikor 1887-ben megjelent a Strand Magazine hasábjain, örömmel követték kalandjait, mikor nyomozott, majd erősen hallatták nem tetszésüket, mikor Conan Doyle végzett vele. Így az embereknek köszönhető, hogy újra feltámadt és és ezt megteszi azóta is újra meg újra.

Mi itt Magyarországon is tehetünk érte, hogy Sherlock Holmes jobban ismert legyen. Felvállalhatjuk és véghez vihetjük ezt a kultúrmisszót. Kérjük ajánljátok a blogot!

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/sherlockklub

Ehhez a második ponthoz tartozik az a, és b, terv: 

2a, Letölthető, kinyomtatható szórólap:

szorolap.jpg

Letöltés: sherlockian-sherlock.com/free-downloads/szorolap.jpg

A szórólap alul, függőlegesen bevágható - így a címünk letéphető és elvihető az érdeklődőknek.

Kérjük közterületekre ne tegyétek ki és csak olyan zárt helyeken terjesszétek, ahol a tulajdonos engedi! - Köszönjük szépen.

Ha valahol kiteszik a szórólapot és képet küldenek róla, mi megköszönjük itt a blogunkon. - Üzenetküldés

2b, "Szökés az internátusból" Suli-, Cég- és Könyvtárprogram

Conan Doyle egyik híres novellájának címét viselő programunk iskoláknak és könyvtáraknak, kulturát támogató hazai vállalkozásoknak. Az igazi célközönség a fiatalok és az érdeklődő, érettebb korú emberek, akiknek felhívnánk a figyelmét, hogy Sherlock Holmes történeteit ismerni miért hasznos napjainkban is.

A jövőben szeretnénk kidolgozni olyan letölthető, nyomtatható tartalmat, ami dióhéjban a nagy detektív jobb megismerését segíti, amolyan érdeklődést felkeltő anyag. A fent említett intézetek pultjaikon, asztalaikon, reklámanyag tartóikban elhelyezhetik és szabadon terjeszthetik.

A tervezett kiadvány fekete-fehérben, A4-es papírméretben készülne, kellemes grafikákkal.

Ötletgazdák: Zleszik Pál András történelemtanár, Sváb József grafikusművész, a blogvezetők: Revati és SherlockExtra

(A program neve esetleg még változhat. A "Szökés az internátusból" egyenlőre arra utal, hogy Holmes segít kiszakadni a hétköznapi nehézségekből, mégis a terhek elől elszökve, játszva tanulhatunk vele az életről.)

3, Egy Magyar Sherlock Holmes Kiállítás

Ezen még dolgozunk és köszönjük, hogy bizalmatokkal és adományokkal kezdtek csatlakozni hozzánk. Egy kiállítás nagy kihívás, ám az emberiség számtalan hatalmas célt meg tudott és képes megvalósítani. Tartsunk össze és sikerülhet.

4, Médiszereplések

Ez a lehetőség korlátozott, hiszen fizetett hirdetésekre továbbra sincs pénzünk, (inkább még a működésünkre és a kiállításra fordítunk), klubelnökünk pedig krónikus betegségei miatt nem mindig tudja elvállalni a felkínált médiaszerepléseket. Ahhoz továbbra is tartjuk magunkat, hogy Sherlock-ról szóló pár perces élő vagy telefonos interjúkat nem vállalunk, hiszen a világ egyik leghíresebb irodalmi alakját nem lehet röviden és felületesen letudni. Emailben egyeztetett online interjúkra inkább fogékonyak vagyunk.

Szerencsére Ti igazi Sherlock Holmes rajongók így is ránk találtok.  ;-)

Kérjük kedves új követőinket, hogy ne mobilon olvassák a blogunk, mert a mobil verzión kevesebb információ és késleltetve látszik, ráadásul a sortöréssel is gond lehet. - Asztali számítógépek vagy a modern Sherlock-ok (Benedict Cumberbatch vagy Jonny Lee Miller) által is használt laptopok illenek hozzánk.

Most pedig bulizzunk együtt a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman duóval. Mivel magyarok vagyunk, hát vidám magyar nótákra, Ígérjük muris, menő és klassz lesz. Közel három és fél perc móka, igazi magyar mix. A videót youwashyourhair készítette. Íme: 

benedict-cumberbatch-party.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása