sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. június 12. 02:27 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock berobban a COMICON-ra

sherlock-comicon.jpg

Sziasztok!

A COMICON-t bizony még a múlt évezredben, 1998-ban alapították Nápolyban Nemzetközi Képregénykiállításként. Később aztán Európa egyik legaktívabb rendezvény-, kiállítás- és poptartalom-előállítójává vált.

A COMICON több, mint húsz éve szervez nemzetközi kiállításokat (olyan szerzőkről, mint Mattotti, Moebius, Bilal, Manara, Liberatore vagy a Disney, DC Comics, Marvel, Bonelli Editore, Corto Maltese, Manga Heroes stb.), képregényeket ad ki a COMICON Edizioni címke alatt, képviseli a Milo Manara és Tanino Liberatore kaliberű, nemzetközileg elismert művészeket (, akiknek kiállításait és hivatalos merchandisingját is gondozza), és egyik alapító tagja az Európai Képregényfesztiválok Hálózatának és a RIFF - Rete Italiana Festival Fumetto-nak.

A tavalyi rendezvény rövid, zenés videója: 

A "COMICON - Nemzetközi Popkultúra Fesztivál" menő élmény a rajongóknak. Az esemény minden évben több, mint 150 000 látogatót vonz Nápolyba, ahol négy napon át képregények, videójátékok, mozi és tévésorozatok, társas- és szerepjátékok, ázsiai popkultúra, zene és cosplay várja az érdeklődőket. Mindezzel Európa egyik legnagyobb cross-mediális popfesztiválja.

A klasszikus nápolyi kiadás mellett idén először Bergamó városában is megjelenik egy háromnapos fesztivállal (, június 23-25 között), amely már szerepel a 2023-as olasz kulturális főváros hivatalos programjában.

Bergamóban pedig feltűnik egy extravagáns detektív:

Sherlock Holmes mozi és színház között

Ritkaságok és emléktárgyak minden idők legnagyobb nyomozójától

sherlock-comicon-bergamo.jpg

Ez a kép a Sherlock Holmes kiállítás plakátja

A világ egyik legnagyobb, Sherlock Holmes-nak szentelt magángyűjteményéből a korabeli szerkesztői termékek és promóciós anyagok rendkívüli bemutatója érkezik a COMICON Bergamóba, számos egyedi emlékkel: nagyon ritka filmplakátokkal és színházi előadásokkal a huszadik század elejétől egészen a Második háború utáni, a világ minden tájáról; kellékek; fényképek; olasz és külföldi könyvek, folyóiratok számos első kiadása; és még néhány régi, lenyűgöző társasjáték is, amelyet Holmes-nak szenteltek. Nagyon gazdag s izgalmas utazás Sir Arthur Conan Doyle képzeletének és leghíresebb karakterének ábrázolásában - Gabriele Mazzoni kurátorral meg a COMICON csapatával.

Ha akad hazánkfia, aki olyan szerencsés, hogy részt vesz az eseményen, az ne csak a képregényekben és annak hőseiben gyönyörködjön, mert csodálatos az eseménynek helyszínt adó város is:

Bergamó (Bergamo) - zenés városnéző videó, közel 4 percben:

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés: Szerintünk az első videóban Dr. Strange és a Vasember alakjában nem Benedict Cumberbatch és Robert Downey Jr., hanem az ő hasonmásaik láthatók. Viszont úgy tudjuk, hogy a két híres színész amúgy többször jelent már meg képregényfesztiválokon. 

FORRÁSOK:
1, comicon.it
EVENTI E PROGETTI PER LA CULTURA POP
2, bergamo.comicon.it
TUTTE LE MOSTRE DI COMICON BERGAMO 2023
3, Comicon Twitter @comiconitalia  - Sherlock Holmes plakát
4, Kapcsolódó YouTube Videók
5, Fejléckép: CBR.com

Ajánlott poszt:

marvel-hosok-mint-sherlock.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása