sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. szeptember 08. 10:08 - SzerzoiJogvedettTartalom

Darth Vader a Sherlock Holmes standnál menőzött

darth-vader.png

Halihó!

Ezen a hétvégén, szeptember 7-8. között zajlik Franciaországban a Etrange Grande Fesztivál (Festival Étrange Grande) a Hettange-Grande településen. Az irodalmi rendezvényben a Csillagok Háborúja lelkes rajongói is kedvüket lelik, ám az esemény főleg a mi kedvencünkről, Sherlock Holmes-ról szól, akiről a 2024-es fesztivál plakátja és programfüzetének borítója is készült:

etrange-grande-poster.png

Az Etrange Grande Fesztivál idén már a harmadik alkalommal kerül megrendezésre és minden alkalommal elhívták rá a francia Sherlock Holmes társaságot, a Société Sherlock Holmes de France-t (SSHF).

s1.jpg

Az Etrange Grande idén teret ad egy a nyomozónkról készült kiállításnak,

e-g-kiallitas.png

... nyomozós, kincskeresős játékoknak, társasjátékozásnak, valamint Conan Doyle kerekasztalnak, de workshopok keretében foglalkozásoknak is helyet biztosít. Sherlock Holmes kincsek várják a vásárolni szándékozókat a helyi standon:

stand.png

Természetesen ennek még Darth Vader sem tudott ellenállni. Fotó is készült róla, ahogy épp menőzik:

darth-vader.png

A fiatal fesztiválon számos program és írói jelenlét mellett koncertek színesítik a rendezvény programját, amelyre mindig több száz látogatót várnak. Ezzel szemben tavaly több, mint 5000 látogatót vonzottak.

Ezen hétvégével azonban nincs vége a Holmes iránti mániának, hiszen  Thionville  település mozijában szeptember 12-én " Sherlock Holmes maraton " lesz, melynek keretében Guy Ritchie Sherlock Holmes mozifilmjeit lehet megtekinteni Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével.

newberry.png

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni Elzbieta Foeller-Pituch irodalomtörténésznek, aki igazgatóhelyettes a Northwestern Egyetemen. Elzbieta online elküldte nekünk a Sherlock Holmes előadásainak anyagát, amely igen élvezetes és informatív számunkra. A nyári előadásról a Sherlock Holme: A nagy nyomozó ikonikus alakja posztunkban írtunk.

Elzbieta továbbá meghívást kapott a Criterion Bar Association, azaz a chichago-i Sherlock Holmes Társaság jövő március 15-ére szervezett ebédjére, ahol szintén előadást tart majd. A témát még nem döntötte el a nagy nyomozó kapcsán, de tudjuk szenzációs előadás lesz. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

FORRÁSOK:
1,
Etrange Grande Festival:
- honlap: etrange-grande.fr
- FaceBook oldal: Festival Étrange Grande
2,
SSHF:
- honlap: sherlockians.com
- FaceBook oldal: Société Sherlock Holmes de France
3,
L'Est Républicain - republicain-lorrain.fr:
Étrange-Grande spécial Sherlock Holmes : un nouveau chapitre déjà à succès qui s'écrit tout ce week-end
4,
Elzbieta Foeller-Pituch online levelezés

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása