sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2021. december 28. 06:14 - SzerzoiJogvedettTartalom

Karácsonyi Üdvözletek - képekkel

Sziasztok!

Szeretnénk elnézést kérni, de Karácsonyi Jókívánságaink technikai okokból nem jelentek meg, így ha utólag is, de újraposztoljuk Jeremy Brett - általunk készített - hóeséses képét. Mindenkinek békét, boldogságot, jó egészséget kívánunk!

bakerstreetsnow.gif

Amúgy pedig RSS csatornákon, így a Moly.hu-n lévő követőinknek is eleve később szállingózik minden hír, mint itt kitesszük. Érdemes a blogot követni, mert itt hamarabb vannak az újdonsült információk. Statisztikánkból látjuk már, hogy nemcsak rendszeres olvasóink vannak, de egyre többen olvastok minket. Köszönjük szépen. Gyertek csak, gyertek! Mindig szeretettel látunk Titeket.

Természetesen a sherlockian világban is hagyomány egymás köszöntése Karácsony alkalmából. Idén, többek közt, két olyan online üdvözletet kaptunk, amiben kép is volt. Ezeket most örömmel mutatjuk be Nektek. 

A Londoni Sherlock Holmes Társaság az angol festő, Arthur Hopkins (1848-1930) "Sir Roger de Coverley a jégen" című remekművével kívánt kellemes ünnepeket, amin a Sherlock Holmes történetek szereplői láthatók. A nagy detektív hátra tett kézzel áll és - szokásához híven - jellegzetes vadászsapkáját viseli. Sir Roger de Coverley amúgy Joseph Addison író, költő kitalált alakja, de itt a Coverley másik formája, azaz a tánc jelenik meg a képen. Watson doktor Mary Morstan táncpartnere a jégen. Mint ismert Mary a jó Watson szerelme Doyle Kánonjában. Hopkins műve 1889-ben készült, így valószínűleg Mary itt már a kedves doktor hitvese. (Azért csak valószínűleg, ugyanis Conan Doyle elég keveset írt John Watson házasságairól, hiszen Sherlock Holmes műveit nem szerelmi történeteknek, hanem a bűntények izgalmairól meg az emberi gondolkodásról, megfigyelésről szóló irodalmi műnek szánta. John és Mary 1888-ban találkoztak először "A Négyek Jele" vagy másnéven "Az Agra Kincse" kalandnál, ahol már kölcsönös vonzalom támadt köztük. )

lsht.jpg

(Roger Johnson a Londoni Sherlock Holmes Társaság sajtósa és tiszteletbeli szerkesztője. Jean Upton fotós pediig a felesége. Együtt szerkesztik a társaság közlönyét, amiben rólunk már többször is írtak.)

Aleš Kolodrubec, a Cseh Sherlock Holmes Társaság elnöke, aki klubunk VIP tagja is, egy saját alkotásával ellátott képeslapot küldött. Természetesen közös kedvencünk Sherlock Holmes van rajta, illetve az ünnephez illő idézetek a Kánonból.

ales.jpg

Kolodrubec úr szeret rajzolgatni. Conan Doyle-ról készített rajzát engedte, hogy angol nyelvű oldalunkon használjuk. Ábráját a fejlécben, Benedict Cumberbatch és a Holmes könyvek képe előtt, illetve a lap alján (nagyobb méretben) is megnézhetitek itt: Sherlock Holmes - Common misbeliefs about the Canon

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés, a bejegyzésben említett sherlockian szervezetek külföldi nevei:

A Londoni Sherlock Holmes Társaság - The Sherlock Holmes Society of London

a Cseh Sherlock Holmes Társaság - Česká společnost Sherlocka Holmese

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása