sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. január 06. 05:35 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHERLOCK DIORÁMA és kiállítás

sherlock-diorama-blog.jpg

Kedves Rajongók! SherlockExtra által elkészült két BBC Sherlock gyufásdoboz dioráma. Mindkettő a tervezett Sherlock Holmes kiállításra készültek. Sherlock diorámájához a BBC sorozat eredeti díszletei lettek felhasználva, melyek Arwel Wyn Jones-nak köszönhetőek. A képen nem látszik jól, de a kis alkotás elég részletes. Az eredeti tapéta, a kandalló koponyával, meg a jellgzetes denevér és rovartartó, illetve mindkét könyvszekrény megtalálható benne.

bbc-sherlock-bat.jpg

Sherlock épp hegedül, míg John az ajtóban áll. Örömünkre Arwel Wyn Jones is kedvelte az alkotást.

arwel-wyn-jones.jpg

(Twitter azonosítónk: @SherlockianC, FB: facebook.com/sherlockklub )

A második dioráma, a "Mycroft Holmes's biggest secret" is kidolgozott, ám nem árulhatjuk el, mi van benne, azaz, hogy mi "Mycroft Holmes legnagyobb titka". Akit érdekel, az a Kánonból emlékezhet, vagy ott rálelhet, hogy mi az a fontos tény, amiről Dr. John Watson se tudott Mycroft-ról, míg a fiatalabb Holmes el nem mondta neki. Aki ezt felismeri, már sejtheti a tartalmat. Ha sikerül egyszer a tervezett kiállításunk, ott egyéb - , akár külföldről származó - Sherlockian kincsekkel együtt, ennek az apróságnak a belseje is megtekinthető lesz.

A miniatűrök világa amúgy Sir Arthur Conan Doyle-tól sem állt távol. Előző cikkünkben bemutattuk azt a nagy detektívről és hű Watson-járól szóló paródiát, amit az író a világ leghíresebb babaházának könyvtárába írt. (Conan Doyle - Watson megtanulja a trükköt) Valamint, nem csak a Baker Street-i bűnmegfejtő alakjáról készültek miniatűr alkotások, de Holmes Kánonbeli kalandjai is számos minikönyvbe kerültek.

baker-street-miniatures.jpg

Amennyiben Te is szeretnél segítséget adni a kiállításhoz, akkor küldhetsz általad készített rajzot, hímzést, vagy egyéb kézimunkát, akár papírmakettet is. Esetleg olyan sherlockian tárgyad (mondjuk poszter, könyv), amiből több darabod van és egyről lemondanál, vagy ha van képed valamelyik Sherlock Holmes Múzeumról, vagy találkozásodról egy Sherlock színésszel; küldd el nekünk a kiállításra! Tudnivalókat itt találsz: Adományok

(Figyelem: a tervezett kiállításhoz még tárgyakat, tárolókat kell gyűjtenünk és megfelelő budapesti helyszínt kell majd találnunk, így nem hamarosan megvalósuló eseményünkről van szó. Viszont szeretnénk és dolgozuk rajta. A világ számos országában van színvonalas Sherlock Holmes tárlat. Mi hisszük, hogy ez nekünk, magyaroknak is sikerülhet.

Addig pedig a felajánlásokat, - ha kéri az adományozó - itt a blogon és Facebook oldalunkon megjelentetjük.)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása