sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. január 07. 11:52 - SzerzoiJogvedettTartalom

Diogenes Club - Új tagsági szabályok

klubhir-magyar.jpg

Kedves Sherlock Rajongók!

Az a helyzet, hogy külföldön ismertebbek vagyunk, mint Magyarországon. Angol nyelvű Sherlockian-sherlock.com oldalunk népszerű, a Twitteren pedig 560-nál több követőnk van, és kapcsolatban állunk számos külföldi Sherlock Holmes Társasággal. Az utóbbi időben viszont külhoni megkeresések érkeztek arra vonatkozóan, hogy szeretnének a Magyar Sherlock Holmes Club tagjai lenni.

Ez nagyon megtisztelő, ám idővel nem bírnánk külföldre a tagkártya gyártás és a postázás költségeit mindenki felé, akinek tetszenek a cikkeink vagy a klubkártyánk, esetleg csak menőnek érzik a Twitter oldalunkat (@SherlockianC) és úgy gondolják jó lenne hozzánk csatlakozni klubszinten, csak hogy dicsekedjenek a nevünkkel. (Amúgy is vannak kiadásaink: Például az angol lapunkra domain és tárhelydíj-, vagy egyéb postázási kiadások - ezen költségeket nem szeretnénk feleslegesen tovább növelni, miközben valóban szívünk vágya egy magyar Sherlock Holmes kiállítás, ami szintén anyagi befektetést igényel.) A VIP tagságunknak eleve komoly feltételei vannak, csak azt vesszük fel VIP tagnak, aki jelentősen tett a legcsodálatosabb detektív népszerűsítésért. Ebből nem engedünk.

Mi zárt, elit klub vagyunk, és jóideje, már 2013 óta nem veszünk fel bárkit. Nem felhigult társaság szeretnénk lenni. Számunkra a minőség fontos: Olyan tagok, akik ismerik és valóban szeretik Conan Doyle hősét, és nem csak egy-egy sármos őt alakító színészért rajonganak, vagy egy mozifilmért ideig-óráig, közben meg alapvető dolgokat nem tudnak arról a kulturális műremekről, amit Doyle megteremtett. Tehát egyáltalán nem azért hajtunk, hogy elmondhassuk milyen sok tagunk van, nem a mennyiségre megyünk. Azt meg végképp nem tartanánk illendőnek, hogy magyar tagokat jelenleg (technikai okok és a Covid miatt) nem tudunk felvenni -, pedig lenne rá felőletek kedves honfitársak igény - , közben meg tucatjával fogadnánk a külföldi tagokat, ha csak virtuálisan is. Így egyenlőre, elnökségi döntéssel, klubszabály módosítással felfüggesztjük a külföldi tagfelvételt.

Viszont csalódást se szeretnénk okozni. Próbálunk megoldást találni. Ezért egyenlőre tervezzük a Digenes Club és Diogenész Klub részlegek megalapítását. Az első olyan külföldi, a másik olyan magyar tagoknak szólna, akik szeretnék klubunkat és leendő kiállításunkat adományokkal támogatni (, a klubkártya és postaköltséget fedezik), de jövőbeli klubtalálkozókra* nem jöhetnek. (Akár földrajzi távolság, nyelvi akadály, krónikus betegség, időhiány miatt vagy csak ismerkedni nem szeretnének.) Ez a két klubszekció, ilyen feltételekkel méltó Mycroft Holmes Kánonbeli társaságához.

Aki pedig kizárólag a virtuális csatlakozáshoz ragaszkodik, annak továbbra is ott van a Twitter és FaceBook oldalunk, illetve sherlockian lapunkon az IPOD CLUB. Mind jó és ingyenes lehetőség. Azonban valódi klubtagjainknak ezentúl is sorszámozott - és a Klubkönyvünkbe regisztrált - klubkártyával kell rendelkezniük - , ez igaz lesz a Diogenes és Diogenész tagokra is. Köszönjük szépen a megértést.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

(* Társaságunk a Covid járvány ideje alatt nem tart összejövetelt.)

diogenes-club.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása