sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. január 09. 03:37 - SzerzoiJogvedettTartalom

Fekete Lótusz - 2 origami ajándék

origami-black-lotus.jpg

Halihó! Kaptunk pár angol érdeklődést, hogy a Sherlock dioráma tényleg létezik-e és meg lehet-e venni. Igen, a mai számítógéppel digitalizált világban jogos a kétely, hogy amit látunk igazi-e. Viszont az általunk bemutatott gyufásdoboz méretű kis Baker Street-i otthon valóban létezik, akárcsak a Mycroft Holmes dioráma is. Mindkettő az általunk vágyott Magyar Sherlock Holmes Kiállításra lett tervezve, épp ezért egyik sem eladó.

Ugyanakkor igazi örömhír, hogy lehetséges Sherlock Holmes kapcsán rengeteg minőségi papírmunkát készíteni. Mióta nyomozunk a témában, számos klassz papírmodellre leltünk. Viszont, aki nagyon BBC Sherlock-hoz kötődő alkotást szeretne, annak ajánljuk a hátborzongató Fekete Lótuszt, A Vak Bankár című epizódból. (Érdemes valódi origami papírt használni, mert a rendes papír, általában gyakran elszakad a virág hajtogatása közben.) Benedict Cumberbatch rajongóknak kihagyhatatlan ajánlat ez, hiszen Mr. Cumberbatch is ilyen origamit fogott a forgatáson, a Sherlockology állítása szerint. A kész hajtogatott papír ténylegesen olyan, mint a filmbeli kellék, csak a mérete eltérő. (Nagyobb.)

Kicsit se ijedjen meg, aki nem origami szaki, hiszen nem ábrákkal és angol instrukciókkal mutatjuk be az alkotás folyamatát, hanem hangulatos, könnyen követhető videóval. 

sherlock-black-lotus.jpg

Persze nem nyomoznánk jól a neten, ha nem derítettük volna ki a titkot, a kisebb lótuszhoz. És ha érdekel a Sidney-I Operaház - , AMI MÉG EGYSZERŰBB - is azt is elkészítheted BBC Sherlock hangulatos zenéjére:

sherlock-sidney-opera-house-origami.png

Áh! Jó megfigyelő vagy. A kisebb papírművekhez - ha nem szakad - megteszi egy jegyzettömb lapja is. (Ha szakad, sebaj, akkor origami papírt vágj olyan méretűre! Amennyiben ügyetlennek érzed a kezed a lótusznál az utolsó hajlításokhoz próbálj kozmetikai csípeszt!) A sötét színben meg segíthet a lap vastag fekete filccel beszínezése a hajtogatás előtt.

Na, így lehet könnyen és olcsón két Sherlocked cuccod a Sherlockian gyűjteményedbe. Jó szórakozást!  

Kapcsolódó oldalunk: BBC Sherlock bakelit faliórák

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása