sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. február 17. 02:59 - SzerzoiJogvedettTartalom

ÚJ VIP TAG: Timothy Kline

timothy-kline-vip.png

Kedves Rajongók! Mint január elején jeleztük technikai okokból megszüntettük a külföldi tagfelvételt. Váratlanul ért minket, de hirtelen több amerikai tag szeretett volna lenni, ám mindenkit felvenni sajnos nincs lehetőségünk. Mielőtt azonban a külföldi tagfelvételt berekesztettük az egyik jelentkező kérelmét mégis elfogadtuk, ugyanis jelentős érdemei vannak Sherlock Holmes népszerűsítésében. Ezért VIP tagunk lett. Mivel földrajzi távolság meg nem várt akadályok hátráltattak minket (pl: VIP Kártya módosítás) a felvétel csak most ért véget. Timothy A. Kline már az új VIP kártyánkat kapta, melyet kedves illusztrátorunk Sváb József grafikusművész tervezett.

timothykline.png

Timothy Kline évtizedek óta sherlockian. Tízéves korában olvasta először a Kánont. 1989-ben csatlakozott Austinban egy Sherlock Holmes Társasághoz, aminek utóbb elnöke lett. Később San Antonioban alapított egy sherlockian társaságot. Végül Dallasban a neves Crew of the Barque Lone Star tagja lett, ami szintén ilyen társaság. Két kitűzőt tervezett nekik, egyet általános viseletre és egyet a fenállásuk 50. évfordulójára. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy a mi klubunknak is van kitűzője, a klubcímerünkkel.) Szintén Kline úr alkotta meg a dallasi klub emlékkönyvét. Timothy több sherlockian klub találkozóján tartott már előadást, a játékgyűjtésről és a Kánon női alakjairól. Tagja a londoni, a francia, az olasz, a spanyol, a német, a svéd, a kanadai, valamint a hawaii Sherlock Holmes társaságoknak. Meg most már a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Clubnak is. Cikkei a német, kanadai, svéd és néhány amerikai klubok magazinjaiban jelentek meg. Egy készülő cikkünkhöz képillusztrációval segítette angol nyelvű sherlockian-sherlock.com oldalunkat. A legcsodálatosabb, hogy Timothy is szívesen részt vesz a Great Game-ben, sőt nagyon jó benne. 5000-nél több a detektívvel kapcsolatos tárgya van. Kiterjedt kollekciójában találhatók könyvek, figurák, játékok, nagyítók, poszterek, polók, reklámanyagok, macik és más plüssfigurák, érmék, játékkártyák és minden más, ami a Kánonhoz kapcsolható. Timothy hat Sherlock Holmes könyvet is kiadott magánkiadásban kedvencünkről. Ezek borítói itt láthatók:

timothy-kline-books.jpg

Utóirat: Technikai okokból a magyar tagfelvétel is szünetel, de a Covid járvány alatt amúgy se rendezünk összejövetelt, így senki sem marad le semmiről. Ha lehetőségük adódik rá a hazai tagfelvételt meg fogjuk nyitni.

Nyereményjátékunkra eddig még nem érkezett helyes megfejtés, így a játék még aktív. Tudjuk a negyedik és az ötödik kérdést érzik sokan nehezebbnek, de ezekhez Conan Doyle eredeti történetei segítenek. Amint megoldás érkezik egy olvasónktól, akkor természetesen a nyertes valódi - vagy nicknevét (, amelyiket kéri) és a megfejtést közzétesszük. 

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása