sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. március 30. 17:12 - SzerzoiJogvedettTartalom

Robert Downey Jr. Vasember és Sherlock Holmes + méregkapszula

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Mint tudjátok idővel szeretnénk majd egy Sherlock Holmes Kiállítást. Ezen az eseményen nem akarunk karakterösszemosást, például, amikor Benedict Cumberbach nyomozója Dr. Who-val (, angol fantázianevén: Wholock ) vagy Dr. Strange alakjával mosódik össze ( angolul: Strangelock ). Mert úgy gondoljuk ez a kiállítás szóljon csak a nagyszerű detektívről, akinek oly sok kulturális érdeme van. Éppen ezért karakteregyesítő tárgyakat csak akkor kívánunk majd megjeleníteni, ha esetleg adományként ajándékba kapunk tőletek, mert természetesen a ti felajánlásaitokat nagyra becsüljük és szívesen közzétesszük.

Ugyanakkor egy karakteregyesítő kivételt magunk is teszünk. SherlockExtra elkészítette Robert Downey Jr. Vasember és Sherlock Holmes dobozát. A kiállításunkon szeretnénk nem csak viktoriánus kori, de modernebb dolgokat is bemutatni és ez a dobozka tökéletes összekötő elem lehet a két különböző korszak között. 

robert-downey-jr-vasember-sherlock.jpg

Azonban a mutatós doboz másért is illendő lehet a tervezett tárlatunkra: Nagy azonosság ugyanis a tehetséges amerikai színész által megformált mindkét hős között, hogy mindkét férfi úgy érvényesül a világban, hogy nincs természetfeletti erejük, nem rendelkeznek szuperképességekkel. Sikereiket éles eszüknek meg kitartó munkájuknak köszönhetik, nem holmi varázserőnek. Mindkét hős gonoszokkal veszi fel a harcot, jobbá teszik a világot és a legkegyetlenebb helyzetekbe kerülve sem adják fel. A Vasember és Sherlock Holmes még hasonló abban is, hogy védjegyük egy-egy jellegzetes öltözet, amiről pillanatok alatt felismeri őket bárki.

Meg ugyan, ki tudna ellenállni egy képnek, ahol Vasember, Sherlock Holmes, Robert Downey Jr. és annak aláírása látható? Ez menő a köbön tízezerszer!

( Jó hírünk gyűjtőknek, hogy már Párizs bakelit óra is rendelhető a Sherlock Holmes Faliórák közt. )

parizs-eiffel-torony-faliora.jpg

Ezenkívül elkészítettük a BBC Sherlock sorozat méregkapszuláit is. A sorozat eredeti képkockáit és alkotásunkat, az alábbi mozgóképen tekinthetitek meg. Elkészítettük tehát A Study in Pink epizód rózsaszín ruhás hölgyének, Jennifer Wilson-nak és a Baker Street zsenijének szánt halálos üvegcsét. Ügyeltünk arra, hogy pontosan a képernyőn látott üveget szerezzük be és a kapszula töltete, a sorozathoz hűen tartalmazzon fekete szemcséket is.

bbc-sherlock-pill.gif

Nem tagadjuk, hogy a kiállításhoz még gyűjtenünk és készítenünk kell tárgyakat, tárolókat. A Covid-19 járvány, a külföldről rendelt termékekre kivetett vámok és a mostani ukrajnai háború okozta gazdasági válság hátráltatják céljainkat, de nem adjuk fel. A kiállításra szánt tételek közül néhányat azért mutatunk be, hogy lássátok színvonalas kiállítási tárgyakkal készülünk kedveskedni nektek.

Bízzatok bennünk, mert értünk hozzá, akarjuk és szeretnénk, ha lenne hazánkban is egy színvonalas tárlat arról az irodalmi hősről, akiről világszerte több neves múzeum létezik és aki rengeteg módon kötődik Magyarországhoz. Link: Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes magyar vonatkozásai

Továbbra is szívesen fogadjuk az általatok felajánlott Sherlockian kincseket. Ha valaki nem tud mit felajánlani, de szeretne segíteni és pénzösszeggel támogat minket, amennyiben kívánja egyeztetünk vele és itt a blogunkon jelezzük, hogy pénzadományából milyen sherlockian érdekességet tudtunk beszerezni vagy elkészíteni.

Ugyan csak hálásak vagyunk azért is, ha ajánljátok másoknak az oldalunkat. Ez nem kerül pénzbe, de ugyanolyan hasznos. Köszönjük szépen.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Kapcsolodó link: ADOMÁNYOK

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása