sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. április 06. 16:09 - SzerzoiJogvedettTartalom

Robert Downey Jr. - Sherlock Holmes visszatér

sherlock-holmes-visszater.jpg

Sziasztok! Már egy évtizednél is régebben történt, még 2009-ben, hogy Robert Downey Jr. Sherlock Holmes-ként berobbant a filmvászonra és vadiúj akcióhősként odapörkölt nézőknek és kritikusoknak egyaránt. A kirobbanó siker után persze 2011-ben jött a második rész, az Árnyjáték. Aztán be lett ígérve a harmadik mozifilm, ám Covid-járvány hátráltatta a forgatást. Majd kiszivárgott, hogy Guy Ritchie után Dexter Fletcher foglal helyet a rendezői székben, aki azért Guy Ritchie stílusásoz méltóan alkot majd. Az utolsó hírek meg azt rebesgették; Robert Downey Jr. saját Sherlock Holmes multiverzumot akar. Erről 2021 decemberében jelezhettünk felétek: Robert Downey Vasemberét legyőzi Sherlock Holmes?

Tavaly tél óta pedig csupán a hangulat puskaporos a rajongók körében. Megy a várakozás és találgatás arról, mikor lesz újabb kaland, mert a hírforrások elhalgattak. Sir Arthur Conan Doyle műveiből tudjuk; a legendás Baker Street-i detektív sosem adja fel és úgy tűnik ez megformálójára is igaz szerencsénkre. Ráadásul bónuszként talán dupla örömben lehet részünk. Ugyanis születőben a Sherlock Holmes multiverzum.

A The Hollywood Reporter információi szerint Downey másokkal együtt komoly munkálatokban van. Ötleteikből kinőve két képlékeny forgatókönyvük is akad, és talán dupla sorozat érkezhet a logikusan gondolkodó detektív kalandjaiból az HBO MAX-ra, így nem a mozikba kerülnek az újabb kalandok. A tévésorozat ötlete források szerint már 2020 végén megszületett, de most körvonalazódik markánsabban a kidolgozás. A Varierty szerint olyan friss karakterekre lesz fókuszálva, akiket láthatunk (?) / láthatnánk a Sherlock Holmes 3-ban is. Robert Downey Jr. az első detektíves mozifilm forgatókönyvén is dolgozó Lionel Wigam-mal fogott össze. Mindketten executive producerekként vezetik a folyamatokat. Arról nem tudni konkrétumot, hogy az új sorozatban vagy sorozatokban is a tehetséges hollywood-i sztár alakítja-e az éles eszű detektívet. Mindezt egyenlőre sem a Warner Bros, sem az HBO Max még nem erősítette meg. Tehát konkrét premierdátum továbbra sincs, de végre újabb jelzés érkezett nekünk rajongóknak, miszerint érdemes várni s reménykedni. 

Ennyit sikerült kinyomoznunk. Most azonban ennél kicsit többet nyújthatunk még nektek. Bemutatjuk azt a pisztolyt, melyet a tervezett Sherlock Holmes kiállításunkra szereztünk, ahová szeretnénk Robert Downey-s részleget is:

robert-downey-fegyver.jpg

Amit többet tudunk jelezzük felétek. Mi szintén izgatottan, de türelmesen várunk. Egyrészt nem tehetünk mást, másrészt tudjuk jó munkához idő kell. Hajrá Robert Downey!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása