sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. augusztus 21. 07:00 - SzerzoiJogvedettTartalom

Guy Ritchie megelőzi Robert Downey Jr.-t a saját Sherlock Holmes filmjével

guy-ritchie-robert-downey-jr-sherlock.png

Jó napot!

Amíg Robert Downey Jr. a Marvel birodalommal, más filmekkel és a Happy Coffe (, azaz a Boldog Kávé) féle üzleti érdekeltségével van elfoglalva, addig Guy Ritchie leelőzi és kegyetlenül rápiríthat a Sherlock Holmes filmek ügyében.

Májusban röppent fel a hír, hogy Guy Ritchie elvállalta a brit író, Andrew Lane történetein alapuló az " Ifjú Sherlock Holmes " című (, angolul: Young Sherlock) filmsorozat rendezését, ahol a produkcióban produceri feladatokat is ellát. Azóta szépen összeszedte a szereplőgárdát: Hero Fiennes Tiffin-t (, mint Sherlock Holmes-t), Colin Firth-öt (Sir Bucephalus Hodge szerepében), Zine Tseng-et (, mint hercegnőt), valamint a híres detektív szüleinek megformálóit: Joseph Fiennes (apa: Silas Holmes) és Natascha McElhone (anya: Cordelia Holmes) személyében.

Néhány órája a What's Filming In Bristol? az egykori Twitter, mostani X oldalán jelentette be, hogy a híres rendező szeptemberben kezdi a forgatást náluk, az angliai Bristol városában. (A hírt megosztotta X oldalán Charlie Watts is, aki helyi riporter és a BristolWorld-ben jelennek meg cikkei.) Bristol kiváló forgatási helyszín Angliában. A filmkészítéshez a Bristoli Filmirodával (Bristol Film Office) kell felvenni a kapcsolatot, hogy aztán engedélyt kaphassanak a filmkészítők a munkához a Bristoli Városi Tanács (Bristol City Council) által kezelt helyszíneken.

Mint tudjuk, a két híresség, Robert Downey Jr. és Guy Ritchie 2009-ben, majd 2011-ben jelentette meg két kasszasikert hozó filmjét a Warner Bros filmstúdióval. Ezek voltak a hazánkban is népszerű Sherlock Holmes, meg a Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték. Ugyan a készítők többször ígértek folytatást, azonban ez még nem valósult meg. Egyes híresztelések szerint a Covid-járvány zavart be, más információk szerint volt forgatókönyv, de a filmstúdió nem engedélyezte, megint más hírek szerint el se kezdték írni a forgatókönyvet, illetve olyan hír is napvilágot látott már, hogy olyan sok ötlet merült fel a film kapcsán, hogy 2 különálló sorozatot készítenek az HBO Max számára. Végül Ritchie 2023 februárjában nyilvánosan bejelentette távozását a produkcióból, mint mondta a folytatás sorsa teljesen Robert Downey Jr. kezébe került. Az új rendező Dexter Fletcher lett, aki elég hamar, 2023 áprilisában közölte a nyilvánossággal, hogy ő is bizonytalan a harmadik rész elkészültében. Robert Downey Jr. pedig most nyáron fedte fel a Marvel filmekhez való visszatérését. Így csupán a neje, Susan Downey mondott jó ideje néha egy-egy sejtelmes mondatot a sajtónak az esetleges folytatásról, de mindezt mindig konkrétumok bejelentése nélkül tette.

Downey Sherlock Holmes filmjei tehát elakadtak, annak elléne, hogy a detektív vízesésbe zuhanó halálát logikusan is meg lehetne magyarázni (Bővebben: Robert Downey detektíve túléli a zuhanást), illetve, hogy a világhírű nyomozó karakterében még gigantikus lehetőségek vannak, valamint a rajongók felől is lenne igény az új kalandokra.

Guy Ritchie egyenlőre kétségtelenül jobban halad és az Ifjú Sherlock Holmes filmsorozat nyilván újra meghozza majd - hazánkban is - az Andrew Lane könyvek iránti fokozott érdeklődést.

Boldogan jegyezzük meg, hogy a Magyar Sherlock Holmes Club a Sherlockian Könyvfelajánlási programja keretében Andrew Lane könyveket is adott már át törzshelyének a fővárosi Deák Ferenc Könyvtárnak.

konyvfelajanlos-kotetek.jpg

A további fejleményekről ezentúl is igyekszünk beszámolni.

Más hír: A HVG kiadótól ma jelent meg Richard Wolfrik Galland szerzőtől a Te lehetsz Sherlock Holmes című rejtvénykönyv. A kiadó oldalán még ez az információ szerepel, de a Libri-től kapott értesítés szerint a megjelenés októberre csúszik. Köszönjük az információt Caledonia Könyvvárának.

telehetsz.png

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

FORRÁSOK:
1, X oldalak:
What's Filming In Bristol? - @bristol_filming
Charlie Watts - @char1iewatts
2, IMDb filmadatbázis - imdb.com:
Young Sherlock
3, Bristol Kormányzati Oldala - bristol.gov.uk:
Filming in Bristol
4, Korábbi saját posztjaink a blogról a Sherlock Holmes és az Ifjú Sherlock Holmes filmek kapcsán
5, The Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com:
Robert Downey Jr. Aims to Pour More Positivity Into Your Day With His New Coffee Company

KAPCSOLÓDÓ POSZT:

kamu-robert-downey.png

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása