sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 02. 08:40 - SzerzoiJogvedettTartalom

A média és Sherlock gondolkodása

sherlock-news.png

Kedves Követőink!

MÉDIA:

MÉDIASZEREPLÉSEK rovatunkat bővítettük, mivel külföldről többször kértek már minket Sherlock Holmes könyvekhez való vélemény írására. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy magyar felkéréseket is kapjunk és jobb előre meg egyértelműen tisztázni a feltételeket. - Ígyhát az új tudnivalók felkerültek az "Információk a leendő sajtómegjelenéseinkhez" részhez.

sherlock-dedukcio.jpg

LEHET ÚGY GONDOLKOZNI, MINT SHERLOCK HOLMES?

Igen. Arthur Conan Doyle semmi olyat nem írt le híres karaktere által, amit egy hétköznapi ember ne tudna megtanulni. A logikus gondolkodás és a megfigyelés művészete egyaránt elsajátítható. Sherlock Holmes sok trükkje napjainkban is eredményesen alkalmazható annak, aki hajlandó erre időt szánni plusz szorgosan tanulni. Tragikus, mikor egyes feldolgozások szerelmi szálra és erotikára fektetnek nagy hangsúlyt a brit detektívről, pedig ő munkamániás agglegény életet élt és Conan Doyle a szellem emberének szánta őt. Az említett hamis feldolgozások elveszik a jó példát az ifjúság elől, ami mutatná, hogy tanulni jó és érdemes. Nincs semmi ördöngösség vagy varázslat: Amit Sherlock tud, arra képesek vagyunk.

Erről szól angolul a The Science of Deduction rovatunk, több cikkel is. Különösen ajánljuk egy német olvasónk Lukas kérésére írt, azonos nevű, The Science of Deduction esszénket. - A három részes írás napjainkban is alkalmazható Conan Doyle, Sherlock Holmes és az okos Benedict Cumberbatch által bevetett gyakorlati trükköket sorol fel. A hosszú, elgondolkodtató tartalmat mozgóképek és kapcsolódó videók teszik még érdekesebbé. (Megtekintése blogunkhoz hasonlóan asztali gépről ajánlott.)

Természetesen később tervezünk - itt a blogunkon - magyarul is foglalkozni Sherlock Holmes gondolkodásmódjával. 

Éljen a dedukció, merjünk következtetni!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

sherlock-dedukcio.jpg

KÖZVETLEN LINKEK:

A dedukciós rovat:

sherlockian-sherlock.com/the-science-of-deduction.php

Ajánlott dedukciós cikk:

sherlockian-sherlock.com/sherlock-science-of-deduction.php

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása