sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. július 12. 06:31 - SzerzoiJogvedettTartalom

A bírónő igazsága

wendy-joseph.jpg

Sziasztok! Mint a Kultúrjunkie-nak adott interjúnkban is említve volt Sherlock Holmes hatására sok ember állt az igazság oldalára, akár, mint nyomozó, akár törvényszéki szakértőként vagy bíróként. Wendy Joseph az 1970-es években kezdte jogi karrierjét és Nagy-Britannia vezető bírói közé küzdötte fel magát, az akkor még férfiak uralta világban. Főleg gyilkosság és más emberölési ügyekben tárgyalt.

A brit detektívhez hasonlóan Wendy-nek is kimaradt a család az életéből, hogy karrerjére koncentrálhasson. Bár hivatását - kora miatt - már nem gyakorolja, az egykori bírónő most sem tétlenkedik. Mostanában Wendy Joseph a Törvénytelen gyilkosságok című könyvével szerepel az angol hírekben, amiben pályafutásáról írt. Mikor egy interjúban a hőseiről kérdezték így válaszolt:

"Gyermekkori hősöm Sherlock Holmes volt. Imádkoztam egy olyan elméért, amely úgy működött, mint az övé. Manapság csodálom David Attenborough-t – ilyen kecsességet és szenvedélyt megőrizni idős korig is nagy teljesítmény."

Forrás: newstatesman.com/culture/qa/2022/07/wendy-joseph-old-bailey-judge-interview-hero-was-sherlock-holmes 

Nos, ki ne adna a bírónőnek igazat? :)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ajánló: Szavazás a nyereményjátékhoz

Jegyzet: "Wendy Joseph Walesben nőtt fel, aztán egy évet Pasadenában töltött, majd a Cambridge-i New Hall College-ban (jelenleg Murray Edwards) angolt és jogot tanult. A diploma megszerzése után Londonba érkezett, ahol ügyvédi képesítést szerzett, és több mint 30 éven át a Büntető Ügyvédi Kamaránál praktizált, amely alatt QC lett. Ezt követően közel 15 évig volt bíró, ebből 10 évig az Old Bailey-ben. A törvényben szerzett tapasztalatai arra ösztönözték, hogy megpróbálja megosztani azokat másokkal." - curtisbrown.co.uk

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása