sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. február 26. 12:18 - SzerzoiJogvedettTartalom

Deark ajándéka, képregény és egyebek

Frissítve (02.26-14:00): Miguel Rivera professzor, John Brown Egyetem

nyomtato-kepregeny.jpg

Kedves Sherlock Homes Rajongók!

A sajnálatos hír, Kárászy Szilvia Művésznő elvesztése miatt vártunk kicsit a bejelentéssel, de a héten, február 22-én (szerdán) öröm is ért minket. Most erről és egyéb információkról számolunk be Nektek. Lehetőségeink szűkösek, helyzetünk nehéz, de kitartó munkánk és anyagi ráfordításaink mellett azért vagyunk meg már 2010 óta, mert mikor bajban vagyunk valahogy a sors meg jóemberek mindig segítséget nyújtanak, amit köszönünk.

Kedves online ismerősünk Deark, aki korábban kedveskedett számunkra klubcímeres párnával, Robert Downey Jr. és Jude Law Sherlock Holmes tolltartóval s édességgel (, megtekintés itt: Deark ajándéka). Nos, Deark újra meglepett minket. Csomagja szerdán érkezett:

deark-nyomtato-klubnak.jpg

Egy HP Deskjet 2620 nyomtatót (nyomtat, másol, szkennel) , borsmenta teát és gumicukrot kaptunk ajándékba. A nyomtató nagyon jól jött, mert a miénk, egy kisebb, sima nyomtató tönkrement. Sajnos nem csak nyomtatási gondja volt, de komoly elektronikai hibája miatt veszélyessé vált. Szerencsére összejött némi környezetvédelem is, mivel a megmaradt tintapatronokat ebben az új nyomtatóban fel tudjuk használni. (A Sherlock sapka és a kitűző a miénk, bizonyíték képünkön, hogy Deark ajándéka elért hozzánk.) Nálunk az informatikai eszközök fogyócikkek és ezt a nyomtatót tervezett kiállításunk anyagainak készítéséhez meg postai levelezéseinkhez használjuk majd. Külön örömünk, hogy másolni is tudunk ezentúl. A finomságok pedig elfogynak a szerkesztőségi munkálatok során. Nagyon szépen köszönjük kedves Deark!

Következő vasárnap, március 5-én kerül megrendezésre Kispesten az idei Fővárosi Képregénybörze. Itt lehet megvenni Sváb József Korcsmáros Pál-díjas grafikusművész csodálatos Sherlock Holmes képregényeit. Az első 50 vevő a helyszínen ajándék kulcstartót kap klubunk jóvoltából.

Bővebb információk: Képregénybörze 2023

Ha valakinek csak online áll módjában képregényt rendelni, akkor ő is az ajánlott lapon talál információkat.

A Francia Sherlock Holmes Társaságtól értesültünk, hogy bár BBC Sherlock sorozat új részről nincs hír, de újabb társasjáték megjelenik a sikersorozat kapcsán. A The Link: Sherlock doboza a Cannes 2023 Nemzetközi Játékfesztiválon bukkant fel, ahol játékgyártók jövőben forgalomba hozott termékeiket mutatják be.  Gyártója ugyanaz a Lucky Duck Games, amely a Sherlock Case Connection-t már piacra dobta. Ez utóbbi külföldön nem aratott nagy sikert, őszintén szólva nálunk sem. Reméljük hát, hogy az új kiadás jobb játéknak bizonyul.

the-link-sherlock.jpg

Klubunk még jobb postai vagy egyéb fizikai (átvevőpontos, csomagautomatás) elérhetőségén dolgozunk, főleg Erzsébetvárosban. Az online elérhetőségünk változatlan: Üzenetküldés

Szeretjük bemutatni, hogy Sherlock Holmes milyen fontos napjainkban is az oktatásban. Február 24-én Miguel Rivera professzor előadást tartott kedvenc detektívünkről az amerikai John Brown University-n. Az előadáson tanulni lehetett Sherlock Holmes-ról, a Holmes-regényírásról meg az egyetemről. Erről tudunk mutatni egy képet:

rivera-professor.jpg

(A kivetítőn éppen a Londoni Sherlock Holmes Múzeum híres nappali szobája látható. Az előadásra több tucat diák látogatott el. - Forrás: partnerünk MX Publishing)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

(A blogon bemutatott tárgyainkat az ország különböző pontjain tároljuk.)

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása