sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. július 19. 00:05 - SzerzoiJogvedettTartalom

Megérkezett DrWatson - klubhírek

klubhir-drwatson.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Megérkezett klubunkba és vezetőségünkbe DrWatson. Pénteken bő két és fél órás egyeztetést folytattunk vele a klubunkról meg a fordítási teendőkről, melyek felmerülnek tevékenységünk során. Úgy döntöttük megpróbáljuk közösen tovább építeni a Magyar Sherlock Holmes Club-ot. DrWatson az eddieknél is több lehetőséget nyithat meg nekünk külföld felé, ám a magyar teendőkbe szintén szívesen besegít majd. Hétfőn már le is adta első munkáját, ami az október 18-ai klubtalálkozónkon megnyíló Sherlock Holmes Képkiállítás amerikai művészének szakmai életrajza. Köszönjük szépen mi kedves Watson-unk és legyen sok örömöd a klubban!

Azt tudnotok kell, hogy nagyon alapos okokból DrWatson nem kívánja felfedni kilétét, amit megértünk és tiszteletben tartunk. Személyazonosságát titokként őrizzük és olyan titokzatos lesz, mint a Sherlockian Hírekben említett Fred Porlock a sherlockian világnak. Kérjük Ti is ilyen megértéssel, tisztelettel álljatok kedves, új segítőnkhöz, munkatársunkhoz. Hamarosan megjelennek fordításai és biztosak vagyunk benne, hogy tevékenységeivel majd számtalan, kellemes kikapcsolódást szerez Nektek!

Visszajelzésekből egyre gyakrabban értesülünk arról, hogy amint nő blogunkkal a hazai népszerűségünk, akadnak, akik felszínesen nézik át a rólunk szóló információkat és fantáziájuk kiszínezi milyenek lehetünk. Az ilyen tévhitek csökkentése érdekében jelezzük, hogy mi csak egy kis irodalmi társaság vagyunk - Nem üzemeltetünk Sherlock Holmes Múzeumot, szabadulószobát, vidámparkot, szuvenír boltot. Nem fejtünk meg valós bűnügyeket, semmilyen nyomozást nem végzünk, mivel nem vagyunk sem rendőrség, sem magánnyomozó iroda, sem adóhivatal. Üzleti tanácsadást sem folytatunk. Krimiket sem írunk és nem nyomtatunk ki detektívtörténeteket. Még egyszer: mi nem holmi gazdag multinacionális cég vagyunk vagy nyomozóhatóság, illetve nyomda, hanem egy szerény irodalmi hobbi klub. Bővebb információk itt olvashatók rólunk: Sikereink (hazai és nemzetközi érdemeink)

Az említett tévhitek miatt már bővítettük a blogunk GY.I.K (Gyakori kérdések) rovatát, illetve a nekünk való ÜZENETKÜLDÉS szabályzatát. Később pedig tervezünk megjelentetni olyan posztot, ami a Sherlock Holmes rajongókról meg a klubunkról szóló tévhiteket tartalmazza s megcáfolja azokat.

Balázs nevű klubtagunkkal dolgozni kezdtünk egy új témájú cikken, mely természetesen kötődik kedvenc detektívünkhöz. Korábban beígért Jeremy Brett meglepetésünket sem feledjük.

Nagy örömünkre a "Sherlock Holmes és a szabadulás nyara" posztunk, ami a BBC Sherlock escape room információit és a legendás detektív magyarországi szabadulószobáit mutatja be a Blog.hu címlapján járt, illetve nagy örömünkre a PÁNiQ-SZOBA két Facebook bejegyzésében is megjelentette. Köszönjük a megtiszteltetést!  

paniqszoba-1.jpg

paniqszoba-2.jpg

Az október 18-ai Klubtalálkozónk délutáni időpontjára még mindig lehet szavazni. Egyenlőre - , az eddigi voksok alapján - most a 17 óra vezet, ha ezt megerősítenétek vagy épp megváltoztatnátok jelezzétek saját voksotokkal itt: Klubtalálkozós Szavazás. Köszönjük szépen, minden szavazatnak örülünk.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

MEGJEGYZÉS: A fejlécben Viktoria Gaman orosz festőművész DR. WATSON FROM SHERLOCK. MARTIN FREEMAN AS DR. WATSON (2017) képének részlete látható. Az akvarell kép megvásárolható az artmajeur.com oldalon, az ára több, mint 110 000 Forint. Azért ezt a képet választottuk, hogy illően jelezzük a Kánonbeli és a mi DrWatson-unk egyaránt értékes.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása