sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. október 30. 00:15 - SzerzoiJogvedettTartalom

5 hónap egy Kiállításért

kiallitas-plakat.jpg

Sziasztok!

Könnyen körbejárható az a kis tárlat, amit 5 hónapnyi szívós munkával hoztunk létre a Művészek, segítőink és a Deák Ferenc Könyvtár közreműködésével. (Bizony május óta szerveztük, hisz a szervezők közti nagy távolság meg a szükséges engedélyek miatt sok mindent össze kellett hangolnunk.) Mégis - úgy tudjuk - ez a bemutató Magyarország első Sherlock Holmes Képkiállítása. (Korábban Sváb József grafikusunknak volt ugyan egy "Sherlock Holmes képregényben" címmel Nyíregyházán, viszont ott Sváb Úr egyéb alkotásai is bemutatásra kerültek, míg a miénk kizárólag a világhírű detektívről szól. Megnyitója a sikeres októberi klubtalálkozónkkal esett egybe.

Külön büszkeségünk a Jeremy Brett műremek, melynek létrejöttében nekünk is van némi érdemünk. A megalkotására ugyanis Dr. Joe Page, a The Shaka Sherlockians of Hawaii elnöke azután kérte fel Travis Simpkins grafikusművészt, hogy angol sherlockian-sherlock.com oldalunkon olvasta a Travis Simpkins-sel készített interjúnkat.

jeremy-brett-travis-simpkins-kep.jpg

A Jeremy Brett kép mások által történő felhasználása nem engedélyezett: Szerzői jogokat sért.

Sváb József Korcsmáros Pál-díjas képregényrajzoló és az amerikai Travis Simpkins grafikusművész képei október 18-tól november 15-ig tekinthetőek meg a Deák Ferenc Könyvtárban, a Rottenbiller utca 10 szám alatt.

A tárlatról Vida Ferenc készített szépséges felvételeket:

kiallitas.gif

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása