sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. május 25. 05:46 - SzerzoiJogvedettTartalom

Jeremy Brett ünnepe a BRETTCON

brettcoin.jpg

Sziasztok!

Az angliai Guildford County School (Guildford Megyei Iskola) színházában, a The Mayhew Theatre-ben ma tartják a BRETTCON-t, melyen a híres brit színészt Jeremy Brett-et és annak legendás "Sherlock Holmes kalandjai" sorozatát ünneplik. Az eseményen részt vesz a sorozat több színésze és stábtagja, akiktől autogram kérhető. A helyszínen értékes emléktárgyakat lehet megvenni és különleges vetítés keretében megtekinthető "A Kék Karbunkulus" című epizód. A hosszú, egésznapos eseményre, mely reggel 9-től este fél tízig tart, a világ minden tájáról érkeznek Sherlock Holmes rajongók.

Sajnos mi anyagi okokból és betegség meg egyéb nehézségek miatt nem vehetünk részt a páratlan rendezvényen. Ugyanakkor úgy gondoltunk összeszedünk néhány érdekességet számotokra a világban arról, hogyan ünneplik ebben a jubileumi évben Jeremy Brett-et és a 40 esztendős sorozatot:

sherlock-holmes-magazine-granada-40.jpg

Idén a "Sherlock Holmes Magazine" külön számot szentelt Brett és a híres filmtörténeti alkotás számára. Ebben nemcsak a sorozatról vannak érdekességek, de honlapjukon meg lehetett szavazni a rajongóknak kedvenc epizódjukat. (A tavaly októbertől, idén áprilisig tartó szavazást mi is ajánlottuk itt a blogunkon.) Az új szám felfedi, hogy a szavazók melyik részt választották meg a legjobban szeretettnek.

anatomiai-konyv.jpg

A márciusi Japán Sherlock Holmes Hétvégén (JSHCweekend) nagy sikert aratott egy tavaly kiadott könyv. Az Enokoro Kobo írótól megjelent "Sherlock Holmes anatómiai könyv" (シャーロック・ホームズ人物解剖図鑑), mely Conan Doyle Kánonjának hőseit mutatja be, a Granada színészeivel. A bájos, gyermeteg illusztráció ne tévesszen meg senkit. A japánok ilyen kedves grafikákkal számos a nagyszerű detektívről és világáról szóló könyvet jelentetnek meg hihetetlenül informativ és érdekes leírásokkal, melyek méltán igazi szakanyagoknak tekintendők a sherlockianok körében. Enokoro Kobo könyve pedig imádott a japán olvasók közt és mi eddig csak pozitív véleményekkel találkoztunk az online térben felőle. A könyv nem mellesleg elnyerte a japán "Sherlock Holmes-díjat" is.

A Japán Sherlock Holmes Hétvégén pedig limitált kiadású kedves szuvenírt vehettek az érdeklődők:

japan-szuvenir.gif

A különleges diorámából a figurák kivehetők, így bármikor lehet babázni velük. A falon lévő golyónyomok pedig a Japán Sherlock Holmes Club (JSHC) rövidítését adják ki.

Természetesen a világhírű sorozatról mi is megjelentettünk egy cikket: 

40-granada-sherlock.png

Ezenkívül persze számos amerikai és angol Sherlock Holmes podcast meg magazin foglalkozik a sorozattal.

Ezzel kis megemlékezésünk végéhez értünk. Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megköszönni Zoltánnak vidékről, hogy a III. Sherlockian Könyvfelajánlási programunkat "A dilettáns detektív" című kötettel támogatta:

a-dilettans-detektiv-konyv.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása