sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. május 03. 00:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlockian Könyvfelajánlás

konyvfelajanlas.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Kulturális klubként elkötelezettek vagyunk a kultúra és azon belül az olvasás támogatása iránt. Hétköznapi emberek által működtetett társaságként ugyan a lehetőségeink igen szűkösek, de ez nem jelenti azt, hogy feladnánk terveinket és ne használnánk az eszünket. Vágyunk még, hogy a jövőbeli magyar ifjúság tagjai közül is kikerüljenek a csodálatos detektív, Sherlock Holmes rajongói.

Kis ideje tervezzük már, hogy a világirodalom egyik legnépszerűbb alakjáról, a kedvencünkről szóló könyveket ajánljunk fel törzshelyünknek a forgalmas, klassz és felnőtt kulturális előadásokkal, játékos gyerekprogramokkal és kicsiknek mesesarokkal rendelkező, erzsébetvárosi Deák Ferenc Könyvtárnak, ami a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kötelékébe tartozik.

deak-ferenc-konyvtar-erzsebetvaros.jpg

Bár a biblotékának természetesen vannak Sherlock Holmes könyvei, de úgy véljük lehetne ezt bővíteni a gyerek és felnőtt olvasók örömére. Bízva abban, hogy általuk elmélyítik a detektívről szóló tudásukat vagy épp miattuk szeretik meg a világ legnagyszerűbb nyomozóját, aki életre szóló, örömteli kalandot kínálhat nekik.

Bízunk abban is, hogy lesz aki a nyelvtanuláshoz használja majd élvezettel az izgalmas detektívtörténeteket.

Biztosra vesszük, hogy a kötetek évtizedekig segíthetik a bibliotéka mostani és leendő olvasóinak művelődését s kikapcsolódását.

Nem tudunk róla, hogy bármilyen fiktív nyomozó figura rajongóinak lett volna magyar könyvtár felé ilyen kezdeményezése, így ha nem tévedünk, mi Sherlock Holmes kedvelők ebben is különlegesek, élenjárók lehetnénk.

Történt pedig, hogy tegnap egy Felajánló nevű kedves jótevőnk (, a kérésére nevezzük így,) megajándékozott minket egy angol Sherlock Holmes könyvvel, mely a páratlan bűnüldöző illusztrált novelláit tartalmazza. Ebből nekünk már volt egy példányunk. Ezért a kedves Felajánlóval egyeztettünk és az egyik kötetet, a korábbi sajátunkat a könyvtárnak szeretnénk adni.

sherlock-illustrated-short-stories.jpg

Természetesen a könyvtárvezetővel Béres Ildikóval már tárgyaltunk és tud róla, hogy egy kis könyvcsomaggal készülünk. A Deák Ferenc Könyvtár örömmel fogad majd Sherlock-köteteket. Nem baj, ha ugyanabból a könyvből több gyűlik össze, mivel a könyvtár igen forgalmas, rengeteg kölcsönzővel, akik helyben vagy házhozszállítással is kölcsönöznek. Ráadásul a bibliotékából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár többi könyvtárából is kivehetnek olvasmányokat az emberek.

Ha van kedvetek csatlakozni a jótékony kezdeményezéshez, azt hálás szívvel vennénk. Megunt, vagy dupla példányaitokból küldjetek nekünk. Képregény is jöhet. Mi átadjuk a könyvtárnak és az átadást bemutatjuk itt a blogunkon is. (Aki kéri, annak a könyvét és a nevét külön is kiírjuk ide, illetve a könyvben is szerepelni fog a neve. - Persze akár Ti is dedikálhatjátok ajándékaitokat a Deák Ferenc Könyvtárnak - az a legjobb.)

A példányokat Magyar Sherlock Holmes Club pecsétekkel látnánk el és ha az adományozó szeretné feltüntetni a nevét, akár mi is beírjuk neki, ha ő például elégedetlen a kézírásával és nem szeretne dedikálni.

Kezdetben talán összehozhatnánk egy Sherlock Holmes polcot, aztán esetleg egy szerkényt és ha nagyon ügyesek és lelkesek vagyunk hazánk legnagyobb Sherlock Holmes Könyvtári Könyvgyűjteményét. Ez méltó lenne az ügyünkhöz, hiszen Conan Doyle-nak és a Baker Street legendás zsenijének is sok könyve volt s szerettek olvasni.

- MIVEL A MAGYAR SZERZŐK KITALÁLT SHERLOCK HOLMES MŰVEIKBEN SAJNOS IGEN ELTÉRNEK AZ EREDETI IRODALMI KARAKTERTŐL EZÉRT MAGYAR ÍRÓK SZERZEMÉNYEIT NEM FOGADJUK. - Kivételt képez Benyovszky Krisztián "A Morgue utcától a Baker Streetig - és tovább" című alkotása, ami nem egy fiktív Sherlock Holmes történet, hanem irodalmi tanulmány.

Nyilván egy könyvtári Sherlock Holmes Kollekció összegyűjtése nagy munka és nem hamar valósul meg, de képesek lehetünk rá, ha akarjuk. Szóval, aki támogatni szeretné ezt a nemes célt kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, itt: ÜZENETKÜLDÉS

Személyes Budapesti átvétel mellett, a könyveket akár Packeta vagy Foxpost pontra is küldhetitek nekünk.

Tegyünk érte, hogy a jövendő magyar fiataloknak is megmaradjon a mi drága Holmes-unk!

Elementary My Dear Holmes - The Wishful Thinker (YouTube videó)

" A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok; a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek. " - vallotta Charles William Eliot, amerikai neveléskutató és tanár. Akadémikus volt, a Harvard Egyetem elnöke.

charles-william-eliot.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

KÖNYVFELAJÁNLÁS, AZ I. KÖNYVÁTADÁS RÉSZLETEI a képre kattintva:

felajanlott-konyvek-1.gif

Könyvfelajánlók száma: 5 - mind névtelen kívánt maradni

-------------------------------------------------------------------------

KÖNYVFELAJÁNLÁS: II. csomag felajánlói:

1, Tóth Márk (Budapest) - "Sherlock Holmes visszatér"

2, Bernáth Réka (Budapest) - "Sherlock Holmes kalandjai" gyermekkönyv

3, K. Balázs (vidék) - egy sherlockian rejtvénykönyv

4, SherlockExtra - több kötet

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása