sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. június 09. 06:22 - SzerzoiJogvedettTartalom

Törvényes Gyilkosság - Hasfelmetsző Jack és Sherlock Holmes filmje

torvenyes-gyilkossag.png

Sziasztok!

Létezik egy régi, de hazánkban is ismert film a Törvényes Gyilkosság (Murder by Decree), mely az egyik legmeghatóbb Sherlock Holmes film. Nem csupán izgalmas a Hasfelmetsző Jack gyilkosságok, valamint az emberi jogok megsértésének bemutatása miatt, de igazi kincs más okból is: Hiszen a ridegnek tartott nagy nyomozót mélyérzésű embernek láttatja. Valójában, aki figyelemmel olvassa Sir Arthur Conan Doyle eredeti történeteit világhírűvé vált detektívéről, az a sorok közt, számos apróbb, vagy épp nagyobb cselekedetekben egyértelműen tetten érheti, hogy Holmes igazán mélyérzésű ember. A film tehát a nyomozózseni olyan oldalát tárja elénk, amit sajnos ritkán mutat be a filmvilág, és amiről szintén fájó, hogy ritkán esik szó.

A főszereplő Christopher Plummer Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjas kanadai színész, (magyar hangja: Újréti László), aki kiváló kollégáival játszik együtt. Fantasztikus előadásukért szintén megéri a megtekintés.

Tim Ayres a legendás nyomozó egyik nagy rajongója így írt pár órája FaceBook oldalán: " Kedvenc Holmes filmem, az 1979-es Törvényes Gyilkosság, Christopher Plummer-rel Holmes-ként Hasfelmetsző Jack nyomában, csupa sztár szereposztással, csodás pontszámot ért el, és megtisztelő, hogy része lehetek annak a csapatnak, amelyik végre kiadta a zenéjét szeretet munkájaként ezen a héten! "

A filmzene 16 dalát tartalmazó lemez megrendelhető az amerikai Howlin' Wolf Records oldalán - PayPal fizetéssel. (Szükség esetén a kiadóval a honlapjuk "Contact Us" aloldalán vagy az info@howlinwolfrecords.com email címen lehet kapcsolatba lépni.)

Zeneszerzők Carl Zittrer és Paul Zaza.

A friss hír kapcsán igen aktuális a film megtekintése. Elhoztuk hát Nektek magyar szinkronnal a Törvényes Gyilkosság filmet: 

Törvényes Gyilkosság (1979) - teljes film - Videa videó:

Egyúttal szeretnénk kérni kedves követőinket, hogy aki velünk, a Magyar Sherlock Holmes Club-bal akar kapcsolatba lépni, az NE a Deák Ferenc Könyvtárat keresse, illetve NE holmi telefonszámos elérhetőségünk után kutasson (, hiszen nincsen non-stop telefonos ügyfélszolgálatunk).

Kapcsolattartást mi emailes formában végzünk: ÜZENETKÜLDÉS - illetve küldeményt PACKETA, FOXPOST csomag, esetleg postai levél formájában fogadunk: CSOMAGKÜLDÉS

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása