sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. augusztus 13. 22:52 - SzerzoiJogvedettTartalom

+ Álhír, hogy Robert Downey Jr. új Sherlock Holmes filmmel érkezik

kamu-robert-downey.png

Halihó!

Januárban jeleztük, hogy egy fiktív filmtartalom leírás meg az alábbi hamis kép alapján neten terjed az a kamu, hogy érkezik Robert Downey Jr. új Sherlock Holmes filmje, a THE DEAD HOUSE (A Halott Ház / A Holtak Háza).

yoda-bby-aby-fake-news-sherlock.png

Sajnos a fake news újra erőre kapott, mert sokan ismét osztják közösségi médiában - mi főleg FaceBook-on találkoztunk vele. Azért is furcsa, hogy most kapott újfent szárnyra a hazug hír, mert Robert Downey Jr. épp a közelmúltban köteleződött el újra, nyilvánosan a Marvel filmek folytatása mellett. Ráadásul horribilis összegért, így biztos azzal lesz elfoglalva jó ideig.

A rajz és a filmtartalom leírás szerzője, YODA BBY ABY mikor kitette alkotását, akkor olyan saját oldalain jelentette meg, amin egyértelműen jelzi, hogy művei szórakoztatási céllal készültek és fake news-nak minősülnek. Sajnos a tartalmát lelopók ilyen figyelmeztetéseket nem közölek megosztáskor és innen erednek a félreértések.

Mivel januárban is találtunk magyar rajongót, aki bedőlt a csalásnak és boldogan osztotta meg a téves információkat, ezért most is kérjük, vegyük elejét a tévhiteknek, meg a várakozással teli csalódásoknak! Ezért, ha ilyet láttok, akkor commentben vagy üzenetben jelezzétek neki, hogy sajnos a hírnek nincs valóságalapja. Bővebb információk, így az álhír forrásának története részletesebben itt olvasható (- a képre kattintva): 

kamu-robert-downey.png

Ha kell, akkor nyugodtan hivatkozzatok blogunkra!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása