sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. január 20. 19:35 - SzerzoiJogvedettTartalom

Kamu, hogy a THE DEAD HOUSE lesz Robert Downey Jr. új Sherlock Holmes filmje - Ne dőljetek be!

kamu-robert-downey.png

Sziasztok!

Nem szeretjük az álhíreket. Egyrészt azért, mert ha csak kis időre is, de fellobbantják bennünk az örömöt, hogy újra érkezik valami klassz Sherlock Holmes alkotás, aztán csalódunk. Másrészt azért, mert tudjuk rajongótársaink is csalódhatnak miatta. Végül, de nem utolsósorban azért, mert jobban szeretjük Sherlock Holmes kulturális, tudományos, illetve valódi szórakoztató híreit közölni, mint a hamis infók kapcsán figyelmeztető posztokat irkálni.

Szóval, őszintén bevalljuk, hogy legtöbbször időnk elrabló kínnak érezzük az ilyen bejegyzésék körmölését, szerkesztését, értékesebb teendőink rovására. Mégis teret kell adnunk ilyennek is, ha tudunk, mert Sherlock Holmes szerette az igazságot, de főleg azért, mert olvasóink megérdemlik az igazat.

Reméltük egy külföldön netre került, illusztrációs kép miatt csak nem kell posztot írnunk, de mivel már magyar közösségi oldalakon is látjuk nyomát, hogy van aki ténynek veszi és kiteszi a hírt, hát kiadunk egy cáfolatot. Természetesen senkitől sem várjuk el, hogy csak úgy higgyen nekünk, így feltárjuk az ügyben való apró nyomozásunk eredményeit is. 

2011-ben a Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes 2. - Az Árnyjáték, a szintén sikeres első rész, a Sherlock Holmes után világraszóló sikert aratott. Azóta várják rengetegen külföldön, de hazánkban is, hogy folytatása érkezzen. Sokan máig nosztalgiával emlegetnek az eddig elkészült filmekből egy-egy jelenetet. Legutóbb épp most csütörtökön, a Hír Tv Vezércikk című adásában Gajdics Ottó újságíró említette meg a második részből Moriarty fegyvergyárát. Tehát, mind mai napig bármikor, bárhol szóba kerül a filmalkotás.

gadics-otto-hir-tv.png

Történt pedig, hogy 2024. január 8-án megjelent a neten az alábbi kép és a leírás, amit magyarra fordítunk:

yoda-bby-aby-fake-news-sherlock.png

A "Sherlock Holmes: A halott ház" című filmben ismét feltűnik a dinamikus páros, Robert Downey Jr. és Jude Law, mint Holmes és Watson, egy lebilincselő, rejtélyes és izgalmas történetben. Miközben a duó a rejtélyes szerencsejátékos, Ronald Adair meggyilkolásának ügyében nyomoz, az intrikák labirintusát tárja fel, és baljós bérgyilkosokkal néz szembe. Készülj fel egy izgalmas kalandra, miközben Holmes páratlan deduktív képességeit bevetve igyekszik feltárni az igazságot. 2024 decemberében kerül a mozikba.

Ez 2024. január 8-án 20:03-kor jelent meg a YODA BBY ABY Facebook oldalán, mely a screenslant.com álhíroldal közösségi lapja. (A screenslant.com kicsit sem összetévesztendő a screenrant.com nevű szórakoztató híreket közlő webhellyel!)

Ugyan a screenslant.com meg ez a Facebook lap is korrektül jelzi, hogy álhíreket közöl, sokan ezt a nagyon fontos információt - szándékosan vagy figyelmetlenségből! - kihagyva továbbítják különböző módokon a képeit és a leírásait szerte az online világban.

Bemutatjuk a YODA BBY ABY Facebook oldalát: 

yoda-bby-aby-facebook.png

A FaceBook oldal megnyitása: YODA BBY ABY

- a január 8-ai bejegyzésekhez kell görgetni

Az oldal rövid bemutatkozásában szerepel: I'm just here to eat frogs, lift rocks and be satirical. The page is 100% satire and fake news. ❤️- vagyis: Én csak azért vagyok itt, hogy békákat egyek, köveket emeljek és szatirikus legyek. Az oldal 100%-ban szatíra és álhír. ❤️

A kezdeményezés csak egy szórakoztató portál akar lenni a neten. Móka filmek kitalált folytatásának fiktív tartalmával és mesteri képillusztrációkkal. Míg az alkotásokról becsülettel jelzi a site, hogy ezek csak fikciók, sajnos az információit átvevő médiumok vagy rajongók ezt már nem teszik meg. 

Szóval nekünk nem muszáj hinni, tudjuk sokan igen erősen várják, hogy Robert Downey Jr. briliáns detektívének új kalandjai érkezzenek. Ám, ha a mi szavunkra nem is ad valaki, azért tegye fel magában a következő két kérdést:

1, Hány igaz hír szokott megjelenni egy álhír oldalon?

2, Az IMDb online filmadatbázis miért csak Sherlock Holmes 3-mat jelez, miért nem a film címét, THE DEAD HOUSE-t konkrétan? imdb-filmadatlap.png

Persze ha lesz következő kalandja Robert Downey Jr. nyomozójának, lehet az alkotókat megihletik az eddigi álhírek és tényleg Johnny Deep lesz a főgonosz, meg ezt a címet kapja az alkotás, és a fenti klassz kép lesz a moziplakát, ám egyenlőre nem mutatnak erre valós jelek. Addig pedig mindez csak a fake news kategóriába tartozik.

Viszont, ha mégis lesz, akkor Robert Downey Jr. magyar hangjának újra Fekete Ernő színművészt szeretnénk.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1,
YODA BBY ABY FaceBook oldal:
facebook.com/YodaBBYABY
2, Hír TV: Vezércikk (2024. január 18-ai adás) - Gajdics Ottó
Műsorvezető: M. Kovács Róbert
3, IMDb online filmadatbázis: Sherlock Holmes 3.
imdb.com/title/tt2094116/

Ajánlott cikk: Robert Downey Jr. detektíve túléli a halálos zuhanást

Elmélet arról, hogy hogyan élhette túl a vízeséses jelenetet a zseniális nyomozó

robert-downey-sherlock-halalos-zuhanas.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása