sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. szeptember 12. 07:11 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes a Kutatók Éjszakáján

 előadás a Budapesti Műszaki Egyetemről online!
kutatok-ejszakaja.png

Sziasztok!

A Magyar Sherlock Holmes Club szívesen ad tájékoztatást minőségi Sherlock Holmes eseményekről, akár hazánkban, akár külföldön. A mai napon, szeptember 12-én, az amerikai sherlockian társaság a Vörös Kör (Red Circle) látogatást tesz a Folger Shakespeare Library épületében, hogy a csodálatos könyvtárban megtekintse Sir Arthur Conan Doyle-tól A Félelem Völgye című Holmes történet kéziratát. A könyvtárat és páratlan tárlatát korábban A világ különleges könyvcsodái posztunkban mutattuk be.

Klubunk idén ősszel három előadással vár majd benneteket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kötelékébe tartozó Deák Ferenc Könyvtárban, melyekről hamarosan közlünk további információkat.

Addig pedig szeretettel ajánljuk Nektek a Kutatók Éjszakáján (2024. szeptember 27-28.) hamarosan bemutatásra kerülő "Sherlock Holmes és a következtetés tudománya" című előadást, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jóvoltából. Az előadás 2024.09.27.-én (pénteken) 19:00-00:00 óráig online is elérhető. Aki személyesen szeretne részt venni rajta, annak előzetes jelentkezés nem szükséges.

Előadók: Egres Dorottya és Petschner Anna

Az előadás posztere:

bme-eloadas-poszter.jpg

Tartalom:

Vajon miért nyűgöznek le minket mind a mai napig Sherlock Holmes történetei? Miben áll elméjének különlegessége? Mi is válhatnánk ilyen nagyszerű következtetőmasinává? Előadásunkból kiderül, hogy sikeres nyomozásainak egyik titka az elmepadlás technikája és az is, hogy elfogult gondolkodásmódunk és emlékeink miként befolyásolhatják következtetéseinket. Megtudhatjuk azt is, hogy miért nem dedukció adja az alapját Sherlock Holmes logikájának. Egy képzeletbeli nyomozásra is meginvitáljuk a közönséget, mely során világossá válik sherlocki és a watsoni elme közötti eltérés.

Ahogy a zseniális detektív mondaná: „A játszma elkezdődött.”

Az esemény oldala, ahol az élő közvetítés Google Meet linke is meghatálható: SHERLOCK BME ELŐADÁS

Ingyenes és regisztrációt nem igényel. :-)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása