sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 16. 09:27 - SzerzoiJogvedettTartalom

Gyilkos sorok - Sherlock Holmes

gyilkos-sorok-krimi-sorozat.jpg

Kedves Olvasóink! A múlt héten beszereztünk James Anderson Gyilkos sorok regénysorozatából egy példányt, melynek képe a fejlécben látható. A könyv címe Sherlock Holmes megölése ... Nem kell nagyon megijedni, természetesen nem esik semmi baja a mi halhatatlan hősünknek, Jessica Fletcher csupán egy kosztümös összejövetelen csöppen rejtélyes gyilkosságba. A sorozat ezen érdekes epizódjával mi magyar tévénézők is találkozhattunk már párszor a képernyőkön, Angela Lansbury főszereplésével és Kassai Ilona színművésznő kellemes hangjával.

Miért szereztük be a könyvet? Tervezett kiállításunkon szereténk majd egy kis részleget egyéb detektíveknek is. Holmes ugyan a detektívkirály, de nem csak Jessica Fletcher kötődik hozzá. Murdoch nyomozó például az egyik legcsodálatosabb detektív, aki Conan Doyle hőséből nőtte ki magát, míg Monk nyomozó egyfajta nagyon eltúlzott paródiája a Baker Street-i zseninek. Azok pedig, akik olvassák Agatha Christie történeteit jól tudják, hogy Poirot kalandjaiban is többször említve van Sherlock Holmes. Edgar Allan Poe bűnmegfejtője, C. Auguste Dupin pedig Holmes elődje volt.

Mélyen tisztelt grafikusunk, Sváb József Művész Úr már gyönyörű diorámát is javasolt a detektíves részlegbe, és gyűjtjük a kiállítandó tárgyakat. (Aki szeretne ide is adományozhat - a segítséget köszönettel fogadjuk.)

Persze megszokhattátok már, hogy szeretünk nektek kedveskedni. Ez most sincs másként. Következik egy kis videó, melyet egykor SherlockExtra készített és Watsont doktort (David Burke és Edward Hardwicke) mutatja be, mint a Gyilkos sorok nyomozóját. (Néha Sherlock Holmes-ként Jeremy Brett, illetve Moriarty professzorként Eric Porter is megjelenik benne.) Reméljük a Gyilkos sorok vidám főcímzenéje és a bohókás videó segít nektek abban, hogy jókedvűen induljon számotokra az új hét. Legyen szép napotok!

A bejegyzésben említett könyv címe angolul: 

James Anderson: Murder, She Wrote - The Murder of Sherlock Holmes

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása