sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. február 02. 00:12 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHERLOCK HOLMES DÍSZ

ami világít ... és lehet belőle a Te otthonodban vagy irodádban is

sherlock-holmes-disz.png

Sziasztok!

Mint tudjátok a hazai Sherlock Holmes termékek skálája sajnos csak roppant pici töredéke a nagy nyomozónak szánt tárgyak külföldi kínálatához képest. Hogy segítsük a Sherlockian gyűjtőket, akik részt vesznek a The Great Game-ben (, azaz A Nagy Játszmában -, ami a sherlockian cuccok gyűjtését jelenti) néha figyelmetekbe ajánlunk egy-egy hazai különlegességet. Nem titkolt célunk továbbá a készítő magyar vállalkozás minőségi termékére felhívni a figyelmet, és blogunkon való megjelenéssel támogatni azt, illetve a magyar céget.

2021 Karácsonyára ilyen ajánló volt tőlünk a Fonografik által kínált BBC Sherlock Falióra, amely szerencsére még most is rendelhető:

sherlock-faliora.jpg

sherlock-ora-xmas.gif

A hógömbös kép csupán illusztráció, az időmérő rendes  fali bakelitóra.

Bővebb információk: BBC Sherlock Falióra

Aztán 2022-ben és 2023-ban nem leltünk olyan sherlockian tárgyat, amit ajánlásra érdemesnek tartottunk. Idén azonban - nagy örömünkre - rátaláltunk a Zsolt's Workshopra, ahol ismét lenyűgöző érdekességre leltünk:

Olyan díszre, ami bár BBC Sherlock motívumokat tartalmaz, a klasszikus Sherlock Holmes kedvelők tetszését is elnyerheti. Ráadásul kapható sima vagy világító kivitelben. Ekkor nemcsak dekoráció, hanem valódi hangulatlámpa is válik belőle, ilyenkor ragyog a nyomozó elméje.

detektiv-disz.png

Bizony ilyen dimenziós csoda: Sherlock jelenetek a zseniális nyomozó fejében.

Tökéletes dekorációként szolgál otthonra, irodába, könyvtárba, iskolába, szabadulószobába, kutató laboratóriumba, kiállítótérbe, kirakatba, illetve pipaklubba, dohányboltba vagy pub-ba.

Minőségi fából lézervágással készülnek a rétegei, melyek kézi festést (, ha kell LED égőket), majd gondos összeillesztést kapnak. Mivel kíváncsiak voltunk az alapjaira, ezért a készítő külön küldött blogunknak képet. Itt látható miből épül fel a világítás nélküli verzió:

disz-alap.png

Knieszner Zsolt, aki megteremti a Sherlock Holmes díszt  vagy egyéb témájú verziókat így mesélt: 

" A Mesés Díszek több rétegben összeépített rétegelt lemez, melyek különböző színrétegekkel vannak ellátva. Méretét tekintve 30 cm széles és 20 magas maximális terjedelemmel rendelkeznek. Szélességük pedig átlagosan 25 mm körüli.

A nevét onnan kapta, hogy mindegyik belseje egy kis történetet mutat be, fajtájának, típusának megfelelően.

Külföldön nagy siker, hát elhozom nektek is!

Kérhető majd sima, illetve világítós kivitelben. Utóbbit 20 db led szolgáltatja elemes kivitelben. Remek dísz és ajándék! "

A Sherlock dísz:

  • Anyaga rétegelt lemez.
  • Kézzel festve és építve.
  • 19 cm magas , 19 cm széles 
  • Festés árnyalata minimálisan eltérhet a képen szereplő mintaterméktől

Az ára: világítás nélkül 14 990 Ft - világítással 16 990 Ft

A szállítási költség 2 200 Ft, de 20 000 Ft összeg feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes. - Ingyenes átvétel, személyesen Domonyban (irányítószám: 2182).

Fizetési lehetőségek:

Banki előreutalás, bankkártyás fizetés vagy utánvét. - Készpénz csak személyes átvétel esetén Domonyban.

Az alkotóval egyéb egyedi dekorációs tervek megvalósításáról is lehet tárgyalni.

MEGRENDELÉS AZ ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA:

zsolt-workshop.png

A Zsolt's Workshop ( zswshop.hu ) oldalán a dísz még részletesebben megtekinthető.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FIGYELEM: A bemutatott termékeket (Faliórát és Díszt) nem a Magyar Sherlock Holmes Club forgalmazza, bevételünk nem származik belőle. A poszt nem fizetett hirdetés, hanem a Sherlockian gyűjtők érdekében született. A termék ára a poszt írásának idejében aktuális árat tartalmazza, amely később a Zsolt's Workshop áruházban változhat.

A fejléckép és az órakép csak illusztráció.

greatgame.png

TUDTAD?

A The Great Game (, azaz A Nagy Játszma) Sherlock Holmes-hoz kapcsolódó dolgok gyűjtését jelenti. Ez a szokás még a viktoriánus időkben kezdődött a detektív kedvelői körében. A BBC Sherlock első évadának 3. része ennek tiszteleg. A cím igazán nagy csavar az írók, Steven Moffat és Mark Gatiss részéről, hiszen nem csak figyelemfelkeltő, meg a főhős és a gonosz Moriarty összecsapására utal, hanem erre a sherlockian hagyományra is.

detektiv-jelmez-kosztum-hazilag-olcson.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása