sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2021. augusztus 04. 18:08 - SzerzoiJogvedettTartalom

BENEDICT CUMBERBATCH LÓFEJŰ - CSONKA ANDRÁS ÉS KASZA TIBOR SZERINT - frissítve

benedict-cumberbatch-actor.jpg

Benedict Cumberbatch angol színészen élcelődtek a TV2 Szerencsekerék műsorában, miközben természetesen a világhírű színész nem volt jelen. Az adásban Kasza Tibor és Csonka András önkritikusnak is akart mutatkozni "poénjaiban" magukra is ráhúzva a nyerítést és lófej illetve lóalkat jelzőket. A Magyar Sherlock Holmes Club nem tartja illendőnek ezt a viselkedést. Klubunk nem ért egyet azzal, hogy embereket a természet által adott küllemük miatt becsméreljenek, zárt körben vagy nyilvánosan leszóljanak.

Különösen furcsa ez az amúgy érzékeny lelkű Csonka Andrástól és attól a Kasza Tibortól, aki - amúgy jogosan és érthetően - vékony felesége védelmére kell lépten-nyomon, fájlalva, hogy a hölgyet vézna testalkata miatt bántják. A lófejűzés ugyanolyan testszégyenítés kedves Kasza Tibor, mint a feleségedre záporozó legebézés.

Magyarokként, lovas nemzetként a lovakat is nagyon szeretjük, tiszteljük, de az ilyen hasonlításokkal így sem tudunk egyetérteni. Úgy gondoljuk elég szomorú, ha egy műsor nem tud értékes tartalmat szolgáltatni, így jelen se lévő személy gúnyolásával próbálja kitölteni az adásidőt, számítva az illető világhírnevére meg az esetleg kipattanó botrányra.

Csonka András, mint "a magyar Benedict Cumberbatch vagy a szegény emberek Sherlock Holmes-a"? Mi úgy véljük a magyaroknak Csonka Andrásnál már jobb Sherlock Holmes is jutott. Például Sinkovits Imre, Tahi Tóth László vagy Kautzky Armand személyében, akik hangjátékokban valóban megformálták és kiválóan alakították a nagyszerű nyomozót.

FONTOS: Az utolsó bekezdés nem Csonka András színészi képességeit becsmérli -ilyen fel se merül bennünk, szerintünk elhivatott, jó színész-, hanem azt fejezi ki, hogy akadtak olyan magyar színművészek, akik tényleg megformálták a nagy detektívet.

Ezen állásfoglalásunkat a mai napon (2021. augusztus 04.) megküldtük a TV2 és az Origo szerkesztőségének is.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Kapcsolódó cikk, videóval az Origo oldalán:

https://www.origo.hu/teve/20210804-a-lofeju-embereken-viccelodott-csonka-andras-es-kasza-tibi-tv.html

FRISSÍTÉS 2021.08.06:

FRIDERIKUSZ PODCAST

ahol 2 hónappal korábban Kasza Tibor fájlalva említi, hogy soványságáért leszólják a nejét, őt meg az álláért gúnyolják. Itt még a testszégyenítés ellen van, de aztán az általa vezetett Szerencsekerék műsorban bizonyította milyen hiteltelen. (Kikérhette volna Csonka András szavait, vagy kihagyhatták volna az adásból a jelenetet.)

Kerékpörgetéshez, betűmondáshoz nem kell ilyen közjáték. Benedict ott sem volt, hogy megvédhesse magát, de mások külsejével gúnyolódni közönséges és nem tisztességes, hiszen a természet adta kinézetéről nem tehet senki. Amúgy Bennek van haja, igaz néhány szerep kedvéért sokat vágat belőle. A műsorban elhangzottól eltérően az eredeti hajszíne kicsit sem fekete, hanem vörös.

Cumberbatch sok nőnek és férfinak tetszik, nem kéne bántani a rajongói érzéseit. Az Origos videón nem látszik az élő felirat, így sajnos feltételezhető, hogy a tévéstáb egyetértett a jelenettel.

Sajnáljuk, hogy blogunk ilyen eseménnyel volt kénytelen foglalkozni. Fő célunk továbbra is a kulturális tartalomszolgáltatás.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása