sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. február 01. 01:26 - SzerzoiJogvedettTartalom

Legyen saját Sherlock dobozod!

sherlock-doboz.jpg

Kedves Rajongók! Bár a SherlockExtra által készített BBC Sherlock diorámák (a Baker Street 221b meg a Mycroft Holmes's biggest secret) továbbra sem eladók és a készítési mintájuk sem publikus, de azért nektek is lehet díszes, filmes dobozkátok. Mégpedig akár kettő is, két-két népszerű nyomozópárossal. A BBC Sherlock sorozat szereplőivel, Sherlock-kal és John-nal, vagy a Sherlock Holmes mozifilm hőseivel Holmes-szal és Watson-nal.

Ezekkel is szeretnénk a felétek nyújtott ingyenes szolgáltatásokat bővíteni, hogy tovább bővülhessen a sherlockian gyűjteményetek.

A dobozkák készítője egy amerikai Sherlock Holmes rajongó Lynne Dhenson (nicknevén: ldhenson). Ő egy művész, aki általában leginkább plüssfigurák készítésével foglalkozik. Na, de lássunk neki!

Kellékek:

- papírragasztó stift

- olló

- színes nyomtató és papírok

- gyufásdobozok (mindegy, hogy tarka vagy natúr, mert a minták befedik)

A készítés egyszerű, nem igényel nagy kézügyességet.

A kinyomtatott képeket értelemszerűen kell hajtogatni és vágni. Előtte arra kell figyelni, hogy a nyomtatás teljes méretben történjen, azaz 100% legyen a méret, mert csak akkor illenek a minták a gyufásskatulyára.

sherlock-diorama-box.jpg

A dobozoknak szép, a karakterekhez illő háttérmintája is van, nem csak belül, de kívül is. A szereplők háta mögött lévő belső háttér egy-egy apró térkép, amin szerepel a Baker Street utca.

A színészek (Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Robert Downey Jr. és Jude Law) képét tartalmazó fotókon ki kell vágni kedvenceink köralakját. Utána a kép alját picit behajlítva beragaszthatók a gyufásdobozba.

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman esetében a vonal, míg Robert Downey Jr. és Jude Law esetében pontok jelzik a hajtás helyét.

Az eredmény látványos és szép, dimenziós hatású sherlockian dobozkák, amik akár filmes kellékek is lehetnének.

A minták letöltéséhez kattints az alábbi linkre:

https://sherlockian-sherlock.com/free-downloads/sherlock-matchbox.zip 

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása