sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. április 08. 05:50 - SzerzoiJogvedettTartalom

Kincsek a Granada sorozatból

jeremy-brett-granada-kincsek.jpg

Kedves Rajongók! Jeremy Brett főszereplésével készült a Granada Sherlock Holmes sorozata, mely örök gyöngyszem mindannyiunk szívében, mivel legtovább és leghűbben dolgozta fel Conan Doyle történeteit kedvenc detektívünkről. Tette ezt briliáns színészeket, szép díszleteket, hangulatos zenéket, angol tájakat felvonultatva. Eme csodás filmsorozatnak méltó helyet szeretnénk tervezett kiállításunkban.

Olvasónk és segítőnk a tehetséges, kreatív Zleszik Pál András ehhez lepett meg minket tegnap újabb kincsekkel. Ezeket mutatjuk be most örömmel nektek.

Az első "A másik vérfolt" kaland elrabolt levele. Nagy örömömmel fotóztuk le kitűzőinkkel körülvéve:

tancolo-emberkek-hilton-levele.jpg

A levél a sorozatban:

sherlock-masik-verfolt-level.jpg

Megkaptuk azt az üres papírt is, amibe végül - jó okkal - Sherlock rejtette ezen titokzatos levelet. Emellett a levél borítékja, meg "A táncoló emberkék"-ből pár vészjósoló firka - Mr. Hilton Cubitt első levele Holmes-nak -, és "A négyek jele" kincsestérképe is birtokunkba került:

negyek-jele-terkep.jpg

Andristól nem ez az első meglepetés, amit kapunk. Korábban Jeremy Brett-es társasjátékunkhoz írt magyar fordítást és megajándékozott minket a legendás Musgrave-szertartás szövegével, koponyás tasakokkal, meg az ördöglábgyökér porrá őrölt fajtájával is. (Ezeket itt nézhetitek meg: A Musgrave Rítus - András ajándéka, Sherlock Holmes társasjáték )

Hálásan köszönjünk. Nagy becsben tartjuk mindet.

Viszont mi sem tétlenkedtünk ám eközben. Ugyanis készen lett egy közös (táv)munkánk Zleszik Pál Andrással, bár még ő is csak itt és most értesül róla. Boszorkánykonyhánkban elkészítettük a mérgező ördöglábgyökeret, amit az emberiség védelmében biztonságos üvegfiolákba zártunk. András adta az ötletet, sőt a felhasznált két porból a sötétet.

Sajnos a mobilkamera, amivel a fotók készülnek nem a legjobb minőségű, a két por ezért nem igazán kivehető. Mégis nyugodt szívvel biztosíthatunk mindenkit, hogy a fenti tárgyak meg a Radix Pedix Diaboli üvegcsék nagyon mutatósra sikerültek.

radix-pedix-diaboli-granada.jpg

Magyar Sherlock Holmes Clubként boldogan említünk magyar vonatkozást. "Az ördög lába" történetből tudnivaló: a méreganyag egyetlen európai példánya Budán lelhető fel. Ezt és az ördöglábgyökér leírását így regéli a Kánon:

" ... egyetlen mintapéldányon kívül, amit Budán őriznek, Európában nem található. Nem jegyzik a gyógyszerészeti tankönyvekben, de a toxikológia szakirodalma sem említi. A gyökér fomája lábhoz hasonlatos, ami félig ember, félig kecske formájú. Innen a fantáziadús elnevezés, mely egy botanikával foglalkozó misszionáriustól ered. Nyugat-Afrika egyes vidékein bizonyos próbaszerül használják ezt a mérget a sámánok, és  a por elkészítési módja szigorú titok. "

Mi is titkoljuk. ;-)

Nálunk a Budán óvott verzió lesz az üvegcsés. Megmaradt ördöglábgyökér porból pedig készül papírtasakból kihulló változat, amely már gyilkosságokra és Holmes kísérletére utal majd.

Ha ördöglábgyökeret nem rágcsálhattok, azért terveink szerint a bátrabbak közületek kiállításunkon majd választhatnak a BBC Sherlock méregpirulái közül. Természetesen 100% biztonsággal, teljes életben maradási eséllyel, ám merész próbálkozóink megtudják jó döntést hoztak-e.

bbc-sherlock-pioson-pill.jpg

Hogy ezt mikét oldjuk meg? Nos,  ez legyen szintén a mi titkunk. Amennyiben ezt nem szeretnétek, akkor egy kis fejtőrő, amit magatokban megfejthettek. Több  lehetőséget is nyugodtan kigondolhattok. 

Szép napot kíván: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása