sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. március 02. 07:16 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHERLOCK HOLMES TÁRSASJÁTÉK

sherlock-holmes-tarsasjatek.jpg

Sziasztok! Egy kedves olvasónk Zleszik Pál András leírást küldött nekünk a Kék Karbunkulus nevű Sherlock Holmes társasjátékunkhoz. Egykor a társasjátékot mi magunk készítettük angol oldalunkra, az amerikai művésznővel, RileyStark-kal közreműködve, de a magyar nyelvű leírás kitétele úgy látszik kimaradt. Sebaj! Így legalább újra kedves figyelmetekbe lehet ajánlani a csodálatos Jeremy Brett-et, meg egy kedves magyar segítőre leltünk. Köszönjük szépen András szemfülességét és segítségét.

A társasjáték és magyar fordítása letölthető itt:

https://sherlockian-sherlock.com/the-blue-carbuncle-board-game.php

bbc-sherlock-board-game.png

Aki pedig BBC Sherlock társasjátékunkkal szeretne játszani, annak ajánljuk a következő linket:

https://sherlockian-sherlock.com/sherlock-holmes-board-game.php

Mindkét letöltés ingyenes és regisztrációmentes. A játszmának pedig nincs vége, hiszen a Benedict Cumberbatch által megformált zseni kapcsán szintén ingyen, regisztráció nélkül, online is játszhattok:

https://sherlockian-sherlock.com/free-full-online-games.php

EGYÉB HÍREK:

1, Interjú készül velünk:

Velünk készítendő riport ügyében keresett minket a The Baskerville Pups, ami egy kisebb amerikai Sherlock Holmes Társaság. MÉDIASZEREPLÉSeinket megfontoljuk, de más sherlockianokkal természetesen szívesen működünk együtt. Így elfogadtuk a felkérést és Revati fog válaszokat adni. Nem csak angol tudása miatt, hanem ő már írt angol nyelvű könyvbe, újságba, idén megjelenő Sherlock Holmes könyvekhez pedig motívációs szöveg és előszó írására is felkérték. Így sherlockian-sherlock honlapunk mellett is vannak egyéb érdemei külföldön. (Revati munkásságáról a későbbiekben is beszámolunk.)

2, A Napóleon szobor rejtélye:

Folytatódik kutatásunk a Napóleon mellszobor ügyében. Úgy látszik külföldön se olyan könnyű tudni, hogy ki az alkotó. Viszont ilyen rövid idő alatt már több tippet is kaptunk Twitteren. Az egyik segítőnk Mauricio Stegemann Dieter professzor volt, aki a brazil São Paulo-i Egyetem kriminológiai és büntetőjogi oktatója. De írt nekünk Kanadából Leslie Katz is, aki már több tanulmányt megjelentetett kedvenc detektívünk és jó barátja Watson doktor kapcsán. Nagyon szeretjük, hogy Sherlock Holmes utáni nyomozásban, mindig nagy összetartás és segítőkézség van a sherlockianok között. Köszönünk minden jóindulatot. Kutassunk tovább!

3, Sherlock Holmes kiállítás:

Örömmel jelentjük, hogy a Francia Sherlock Holmes Társaságnak (SSHF) sikerült egy kiállítás kedvencünkről. Régóta tervezték, pedig kemény, bonyolult kihívás, így tényleg nagyszerű, hogy sikerült nekik. Tisztelettel és őszintén gratulálunk. Az "Exposition Sherlock Holmes" az Aulnoy-les-Valenciennes médiatékában tekinthető meg március 4-től egészen március 25-ig.

Mostani híreink végéhez érkeztünk. Szép napot kívánunk!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Club

sherlock-mobile.gif

- A Nyereményjáték 4a válasza olyan jóPOFA. SH

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása