sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 03. 19:01 - SzerzoiJogvedettTartalom

Szarvasi Városi Könyvtár - Könyvtárajánló és köszönet

szarvas-varosi-konyvtar.jpg

Kedves Látogatók!

Nagyszerű hírről számolhatunk be Nektek: Egykori szorgalmas és ügyünk iránt elkötelezett olvasónk, akiből egyik kiállítás tervezőnk lett,  Zleszik Pál András (történelemtanár) hathatós segítségével a Sherlock Holmes Klub szórólapjai kihelyezésre kerültek a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtárban, vagyis örömmel jelenthetjük, hogy „hivatalosan” is beindult szórólap programunk.

Szarvason 1950-től működik állandó könyvtár. 1958-ig Népkönyvtár néven, 1958 és 1972 között mint Járási Könyvtár, 1972-től Városi-Járási Könyvtárként üzemelt. 1979-től 1986-ig a Szarvasi Egyesített Művelődési Intézmények közé tartozott. A SZEMI 1986-os megszüntetése után az intézmény neve ismét Városi Könyvtár lett, egészen 2008-ig. Ezt követően az iskolai könyvtárak összekapcsolódásával kialakult Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Városi Könyvtára. Újabb névváltozás 2010-ben történt, ekkortól a könyvtár elnevezése Vajda Péter Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola, Óvoda, Nyilvános Könyvtár, egészen 2013-ig. Ekkor a Könyvtár intézményegység kivált és összevonásra került a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalommal – rövid elnevezése innentől kezdve Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár.

A könyvtár jelenlegi vezetője Molnárné Pető Beáta. A korábbi könyvtárvezető, Baginé Tóth Erika és munkatársai tevékenységének köszönhetően az intézmény több sikeres pályázaton vett részt és  2018-ban elnyerte a Minősített Könyvtár címet, ami országos elismerés. Munkatársaik számos kitüntetést érdemeltek ki kiváló munkájukért, szakmai hozzáértésükért. Azt, hogy a helyiek mennyire kedvelik a könyvtárat, az intézmény Google értékelései is jól mutatják.

Honlapjuk: szarvasikonyvtar.hu

szarvasi-konyvtar.gif

Szórólapjaink kihelyezése minden esetben a tulajdonos engedélyével történik. A szórólapozás, bár jelentéktelen dolognak tűnhet, óriási segítség nekünk abban, hogy minél többen szerezhessenek tudomást a létezésünkről. Ezért arra biztatunk mindenkit, aki csak kicsit is szívén viseli mindazt, amivel foglalkozunk, hogy segítsen, működjön közre információs kiadványunk kihelyezésében. Köszönjük szépen!

Letölthető, kinyomtatható szórólap:

szorolap.jpg

Letöltés: sherlockian-sherlock.com/free-downloads/szorolap.jpg

A szórólap alul, függőlegesen bevágható - így a címünk letéphető és elvihető az érdeklődőknek.

Kérjük közterületekre ne tegyétek ki és csak olyan zárt helyeken terjesszétek, ahol a tulajdonos engedi! - Nagyon szépen köszönjük.

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK:

Benedict Cumberbatch magyar party és Sherlock Klubhírek

- klubhírek rész

SHERLOCK HOLMES NYOMÁBAN könyvtárhasználati vetélkedő 

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása