sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. december 04. 17:02 - SzerzoiJogvedettTartalom

Nemzetközi Sherlockian Térképen a Klubunk, Blogunk

sherlockian-map.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Mint nyáron jeleztük egy korábbi posztunkban (Változások útján) a Baker Street Irregulars (BSI) amerikai konferenciáján már előadáson beszéltek klubunkról. Társaságunk ma felkerült a Sherlockian Societies (Sherlockian Társaságok) világtérképére is, ahol klubunkkal Magyarországot képviseljük.

Hatalmas öröm s megtiszteltetés ez nekünk. Nevünk, címerünk, országunk, elérhetőségeink (sherlock.blog.hu és Twitter oldalunk) szerepelnek rajta. A térkép készítője a The Beacon Society, mely a detektív világszerte legnagyobb irodalmi társaságának a Baker Street Irregulars-nak jeles tagozata. 

https://www.beaconsociety.com/locating-a-sherlockian-society-map.html

(A megjelenéshez az engedélyünk kellett illetve a The Beacon Society ellenőrizte aktív működésünket.)

club-sherlockian-map.jpgHatalmas megtiszteltetés ez nekünk és büszkék vagyunk rá. Köszönjük a The Beacon Society elnökének Steve Mason-nak és oszlopos tagjának Michael McSwiggin-nek kedves közreműködését.

Mi továbbra sem hisszük, hogy Sherlock Holmes, akinek kalandjai szépirodalmi művek; alakját a legnevesebb grafikusművész "az illusztrátorok illusztrátora" Robert Fawcett ábrázolta; aki a való életben beindította a kriminológiát; akinek a háromszoros Oscar-díjas, világhírű zeneszerzőnk Rózsa Miklós hegedűművet készített; akiről múzeumok nyiltak, aki inspirál vagy akiről professzorok hozták létre a világ leghatalmasabb Sherlock Holmes gyűjteményét Minnesottában (több, mint 60 000 sherlockian tárggyal és a gyűjtemény még növekszik), az csak sekély popkulturális ikon lenne. Számunkra Sherlock Holmes továbbra is a tudomány, az igazi művészet és számos csoda fantasztikus képviselője. Erre igyekszünk felhívni a figyelmet itthon és angol sherlockian-sherlock.com lapunkkal külföldön ezentúl is.

Azt nemigen reméljük, hogy hazánkban valaha fele annyira elismertek leszünk, mint külföldön. (Senki sem próféta a saját hazájában.) Viszont azt szívből reméljük, hogy idővel valahogy Magyarországon is még ismertebb lesz Sherlock Holmes minden értékes vonatkozása, ehhez pedig hozzájárulhatunk. Ez minden vágyunk.

KLUBNAPTÁR NAPTÁR 2023:

klubnaptar-2023_1.jpg

Már ingyen letölthetővé tettük 2023-mas klubnaptárunkat. Ehhez jött egy új falinaptár A3-mas méretben, természetesen Sváb Józseftől, a Korcsmáros Pál-díjas grafikusművészünktől. Ez a verzió több Jeremy Brett rajzot illetve a névnapokat is tartalmazza. Letölthető a képre kattintva:

sherlock-3kepes-naptar-2023.jpg

 Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása