sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. december 05. 08:51 - SzerzoiJogvedettTartalom

KATE MIDDLETON RAJONG SHERLOCK HOLMES-ÉRT ?

kate-middleton-sherlock-holmes.jpg

Sziasztok! Mint tudjátok Sherlock Holmes rajongói szeretik a rejtélyeket, már pedig a sherlockian világgal kapcsolatban mindig újabb meg újabb titkok és talányok kerülnek elő. Legutóbb egy elismert sherlockian hölgy a Baker Street Irregulars egyik tagja vette fel, hogy Kate Middleton walesi hercegné rajongója lehet-e Sherlock Holmesnak? Mi online kinyomoztuk, hogy igen, lehet a detektív rajongója. 

Törtét ugyanis, hogy korábban megjelent egy kép Kate Middleton irodájáról.

kate-middleton-office.jpg

A háttérben, az asztalon jól láthatók a Penguin Classics kiadó kötetei, mégpedig a Penguin's Clothbound Classics sorozat darabjai. A sorozat egyik tagja bizony Sherlock Holmes kalandjait tartalmazza. Az pedig nem merész feltételezés, hogy a hercegné a teljes sorozattal rendelkezik és irodai félrevonulását esetenként olvasásra használja fel.

Persze egy kommentelő kijelentette inkább díszkönyveket láthatunk, mivel a különböző szerzők által írt könyvek nagyon azonos magasságban érnek véget. Bennünk felmerült a könyvdoboz, könyvszéf lehetősége is.

Mi azonban nem voltunk restek és utána néztünk a kiadó Facebook oldalán a kiadványoknak. Nos, a Penguin Classics szeret azonos méretben megjelentetni könyveket. Tehát lehetnek igazi könyvek.

penguin-books.jpg

Akár dekorkötet, akár könyvszéf, vagy valódi könyv formájában, de Sherlock Holmes nevével egyértelműen találkozni lehet a hercegné irodájában.

A másik nyom a hercegnéről az lett volna egy felvetés szerint, hogy Kate Middleton a nagy detektívhez hasonlóan gyakran jelenik meg hivatalos találkozókon vadászkabátokban, vastag szövetruhákban, kockás anyagokban. Érdekes elképzelés, ám szerintünk a hercegnő ezen szokását inkább a praktikum meg a divat szülte.

Viszont - "a Google jó barát" - felbukkant nekünk egy 2009-es Daily Mail cikk, melyben arról írtak, hogy Kate Middleton akkori barátjával - és későbbi férjével - Vilmos herceggel, meg annak öccsével Harry herceggel titokban lopózott ki a Leicester Square-i Empire Cinema hátsó ajtaján, ám észrevették őket.

mail-mozi-bejarat.jpg

Ugyanis meghívták őket Guy Ritchie Sherlock Holmes filmjének bemutatójára, amit a királyi család tagjai szívesen el is fogadtak. Azért nem az első ajtón távoztak, ahol sok újságíró volt, mert nem szeretették volna a Sherlock Holmes mozifilm színészeiről elterelni a figyelmet. Úgy érezték ez a tehetséges színművészek ünnepi eseménye.

Szóval igen, nagyon valószínű, hogy Kate Middleton walesi hercegné a férje, gyermekei, egyéb családtagjai és kedvelt ismerősei mellett Sherlock Holmes-ért is odavan.

Ez esetben van még női királyi családtag, a brit királyi családban, aki kedveli a legendás brit detektívet, csakúgy mint az egykori II. Erzsébet királynő.

erzsebet-kiralynodetektiv-sherlock.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Twitter post arról, hogy Kate Middleton sherlockian-e
2, honey.nine.com: "What we learned about Kate and William from our sneak peek inside their home office" cikk
3, facebook.com/PenguinClassics/ - a kiadó hivatalos FaceBook oldala
4, dailymail.co.uk: "How to make a quick exit? It's elementary, my dear Wills" cikk (MailOnline, 2009-ből)

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása