sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. március 09. 19:44 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlockian köszönet

FRISSÍTVE: 2023.03.10-én, 11:30-kor:

sherlock-blog-hirek.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Blogunkon folytatni fogjuk mesélős cikkeinket, mert visszajelzésekből tudjuk azok a kedvenceitek. Valóban Sherlock Holmes lassan 140 éves történelme egy lenyűgöző, mesés legenda. Ma viszont Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett mesélt Sherlock Holmes-ról, a viktoriánus korról, jogról, szokásokról meg az akkori bűntényekről.  Tette ezt a a "Sherlock Holmes és a viktoriánus kori jogrendszer kapcsolata" című egyetemi előadásán, mellyel egy kreditet lehetett hallgatóknak szerezni az ETER szabályzat 6. modulja alapján. Helyszínül a TEOKJ/I előadótereme illetve az internet szolgált.

debreceni-egyetem-szakkolegium-eloadas.jpg

Az előadó teremben ülő kedves résztvevők mellett voltak online érdeklődők is:

eloadas.gif

Volt szerencsénk az előadást Webex-en végighallgatni. A hét elejétől állt módunkban az eseményt ajánlani, ami sajnos figyelemfelkeltésre rövid idő, de így alakult. Tudjuk az időpont nem mindenkinek volt kedvező munka vagy munkából hazatérés miatt, mégis szép számmal voltak résztvevők, aminek nagyon örültünk. A DE Praetor Szakkollégium által szervezett egy órás előadáson diavetítés közben Nikolett izgalmasan beszélt a fenti témákról. Külön köszönjük, hogy az előadásban mi, a Magyar Sherlock Holmes Club is említve lettünk, akárcsak Sváb József grafikusművészünk csodálatos képregényei a legendás detektívről.

Rajongói társaságunk legfőbb ténykedéseit Budapesten, pontosabban a VII. kerületben, Erzsébetvárosban végzi. A helyi bibliotéka egy Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, nevezetesen a Deák Ferenc KönyvtárRottenbiller utca 10 szám alatt található. Kulturált környezetben, bámulatos könyvrengeteggel, udvarias kiszolgálással, érdekes előadásokkal és kedvezményekkel csábítja az olvasás szerelmeseit.

Erzsébetvárosi lakcímkártyával (akár ideiglenessel is!) rendelkezőknek 50%-os beiratkozási kedvezmény jár az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatásával. Ez a kedvezmény még arra a bérletre is érvényes, ami a teljes fővárosi hálózatban kölcsönzési jogosultságot jelent.

Szakdolgozatot írók is békésen dolgozhatnak az asztalainál. A kedves könyvtárvezető Béres Ildikó képeket küldött nekünk a Sherlock Holmes köteteikről. Odavagyunk meg vissza. Az első képen látható angol nyelvű kötet Sir Arthur Conan Doyle négy Sherlock Holmes regényét (A Bíborvörös Dolgozószoba, A Négyek Jele, A Félelem Völgye és A Sátán Kutyája kalandokat) tartalmazza, méghozzá a The Strand Magazine eredeti illusztrációival. A második fényképen feltűnő magyar nyelvű kiadványok pedig ismerősek és kedvesek a magyar sherlockian szíveknek. A Deák Ferenc Könyvtár igen klassz hely. Szívből ajánljuk Mindenkinek!

konyvtar-sherlock-konyvek.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

-----------------------------------------------------

KAPCSOLÓDÓ OLDALAINK:


Sváb József képregények:
svab-jozsef-sh-kepregenyei.jpg

VEKOP által támogatott könyvtárhasználati vetélkedő Sherlock-ról:

sherlock-holmes-nyomaban.jpg

Erzsébetváros kultúra:

erzsebetvaros_1.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása