sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. április 29. 01:22 - SzerzoiJogvedettTartalom

Heti beszámoló 3.

heti-beszamolo.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Még nincs itt a vasárnap, de több megosztani valónk van, így előre hoztuk Nektek az időnként megjelenő heti beszámolónkat.

Először is szeretnék nagyon megköszönni azt, hogy szerettétek a Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr. és Alan Rickman cikkeinket, olvastátok és ajánlottátok őket. Külön köszönjük, hogy megjelenésünket az amerikai Baker Street Almanac-ban nem csak örömmel fogadtátok, de több gratuláció is érkezett Tőletek. Hálásan köszönjük médiapartnerünknek és bloggazdánknak, hogy a Benedict Cumberbatch, valamint az Alan Rickman posztunk a Blog.hu címlapon járt.

Mint tudjátok a héten, egész pontosan csütörtökön volt VIP Tagunk és grafikusművészünk, a nagyrabecsült Sváb József Művész Úr "Sherlock Holmes képregényben" című kiállításának megnyitója. A tárlat megnyitóján Kertész Sándor képregénykutató, képregényrajzoló nagyjából egy órát beszélt az alkotóval; a pályakezdésről, meg hagyományos és digitális rajztechnikákról. A közönség főként képzőművészeti középiskolásokból állt.

svab-jozsef-kiallitas.gif

Ennek a tárlatnak a nyíregyházi  Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ad otthont május 20-ig. Nyitvatartási időben bárki által ingyen megtekinthető.

(Az eseményt nem a mi klubunk, hanem a könyvtár és a Képremény Kulturális Egyesület szervezte.)

Bővebb információk:

Sváb József: " Sherlock Holmes Képregényben " Kiállítás

sherlock-holmes-club-postalada.jpg

Erzsébetvárosban egy békés ház kapualjában található a postaládánk, ami már több, mint egy hónapja fogad küldeményeket. Örömmel jelentjük, hogy bár elsőnek megmosolyogtatónak tűnhet, ám leteszteltük és bizony a "NEM KÉRÜNK SZÓRÓLAPOT! Nem veszünk semmit, nem adunk el semmit." felirat beválik. Más postaládába 12-15 szórólap érkezik, míg hozzánk egy. Ennek kapcsán az egyik klubtagunk felvetette, hogy esetleg a szórólapterjesztők attól félnek Sherlock kinyomozza ki illetlenkedett. :-)

Nos, ez egy olyan rejtély, amit még meg kell fejtenünk. Addig is a Csomag- és Levélküldés lehetősége továbbra is él. Úgy tudjuk a közeljövőben érkeznek is külföldről meg hazánkból meglepetések nekünk kedves alkotóktól, rajongóktól, ezekről természesen be fogunk számolni és előre is köszönjük. Addig pedig örömmel vesszük, ha ezentúl is ajánlotok minket másoknak.

A sors úgy hozta, hogy angol fordítónk Revati befejezte fordítói tevékenységét. Nagyon szépen köszönjük bő egy évtizedes értékes munkáját és minden segítségét. Nélküle sose sikerült volna angol oldalunk a sherlockian-sherlock.com kiépítése. Jó szerencsét és sok boldogságot kívánunk Revatinak! Gyengélkedő webmesterünk hamarosan új orvosi terápiát próbál meg krónikus betegségeire, de reményeink szerint a következő időszak nem jár blogunk átmeneti leállásával - viszont emailekre kissé lassabb válaszadás előfordulhat, kérjük szíves megértéseteket!

Vannak még hírek: Nyáron koncertet ad a legendás filmzeneszerző Hans Zimmer a Papp László Budapest Sportarénában. Aztán ősszel szeretnénk egy előadásos, nyilvános klubtalálkozót a Deák Ferenc Könyvtárban. Az élet egy küzdelem, közben "Sherlock Holmes-szal olyan, mintha csatatéren járnánk" s bármilyen nehéz is, hozzá hasonlóan sosem adjuk fel. Ahogy Hans Zimmer mindig lenyűgöző Sherlock Holmes filmzenejének hallgatását sem lehet feladni. Most megint egy menő rajongói verzióját hoztuk el. Ezúttal a 2Hooks Music-tól:

Hans Zimmer: Sherlock Holmes: Discombobulate | EPIC VERSION

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása