sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. május 29. 22:48 - SzerzoiJogvedettTartalom

Megtámadták Benedict Cumberbatch otthonát és megfenyegették a sztárt

... avagy számolj a rendőrséggel!

A hír igaz, a tettest elfogták a rendőrök.

cumberbatch-tamadas-betores.jpg

Sziasztok!

Benedict Cumberbatch és családja agresszív betörés áldozata lett korábban. Az ügyről mégsem számolhattak be sajtóorgánumok, viszont a Mail sikeresen megtámadta a jelentéstételi korlátozásokat ezen a héten és ma cikkben jelezte a történteket:

A 35 éves Jack Bissell, egy luxusszálloda egykori szakácsa, miután egy boltban fenyegetőzött azzal, hogy leégeti Benedict Cumberbatch házát, valóban tettre szánta el magát. Betörte a színész 3,5 millió font értékű észak-londoni házának vaskapuját. Sokat üvöltözött, csapkodott, nekitámadt a kaputelefonnak meg kitépte az egyik növényt. Őrjöngve kiabálta tudja, hogy Benedict Cumberbatch ott él, házát pedig felgyújtja. Mindezt halkéssel a kezében tette, mialatt Benedict és családja (felesége meg három gyermekük) otthon tartózkodott. Szerencsére nem lett bajuk, Bisell nem jutott be a házba. A rendőrség elfogta őt, DNS-ét pedig azonosították a megrongált kaputelefonon.

A támadó május 10-én bíróság elé került, ahol bűnösnek vallotta magát. 250 font pénzbírságot és hároméves távoltartási tilalmat kapott, amely megtiltotta neki, hogy közeledjen a Cumberbatch családhoz és annak lakhelyéhez. Ugyanakkor a Cumberbatch famíliát érthetően aggasztja a célzott támadás, ami sok álmatlan éjszakát okozott nekik. Jack Bissell makacsul hallgat arról, mi baja Benedict Cumberbatch személyével.

cumberbatch-es-a-tettes.jpg

Jack Bissell-nek korábban is voltak szabálysértései (pl: lopás, kábítószerügy, tüntetésen való randalírozás), így sajnos valószínű, hogy elengedése után sem tér jó útra. Reméljük senki nem lesz további áldozata a jövőben.

A Daily Mail cikke itt érhető el: Benedict Cumberbatch's knife raid terror: Ranting armed man kicked his way into £3.5m London home leaving his family fearing for their lives as he screamed 'I know you've moved here'

Bár ez a cikk eddig csak annyiban Sherlock Holmes-os, hogy a Sherlock-ot játszó színésszel kapcsolatos, mi nem holmi szenzációhajhászásért jelentetjük meg. Figyelemfelhívásnak szánjuk, hiszen olyan világban élünk, ahol a szülőknek már kevés idejük van gyerekeik nevelésére. Gyakran nem tanítják meg nekik, hogy ha önálló életet kezdenek akkor is tanácsos zárni az ajtót, lakásuknak legyen kellő biztonsági védelme és okostelefonjuk meg az otthoni telefonjuk gyorshívójába (gyorstárcsázójába) táplálják be a segítséget nyújtható hatóságok (rendőrség, mentő, tűzoltóság) telefonszámát. Utóbbi ugyan csak néhány másodpercet igényel, ám életet menthet.

Számoljunk a rendőrséggel, amennyiben még nem adtuk meg; Nyomjuk be azt a pár számot, hogy ha baj van mielőbb segíthessenek!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Forrás: szöveg Daily Mail, fotók The Mail + (a hír mindkettőnél megjelent)

cumberbatch-tamadas-betores.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása