sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. július 15. 18:53 - SzerzoiJogvedettTartalom

Beszélt Sherlock Holmes szerepéről Benedict Cumberbatch

cumberbatch-szerepei.png

Sziasztok!

Ugyan az Újabb Sherlock Hírek posztunkban jeleztük, hogy Steven Moffat szerint Benedict Cumberbatch és Martin Freeman miatt nincs folytatása a BBC Sherlock sorozatnak, azért Ben kicsit újra "foglalkozott" a legendás londoni detektívvel, amely világhírt hozott számára.

Nemrég a YouTube videómegosztó Still Watching Netflix csatornáján új felvétel jelent meg. Ebben a népszerű színész Benedict Cumberbatch hét és fél percben beszél ismert szerepeiről.

Elsőként természetesen a Sherlock-ot említi. Most közöljük a videót és Dr. Watson fordítónk segítségével a Sherlock-os rész magyar fordítását is.

" Helló, a nevem Benedict Cumberbatch. Színész vagyok, és a következőkben bemutatok néhány pillanatot a színészi karrieremből. Ez itt egy fickó, akit vadászsapkában és Belstaff kabátban játszottam. Egyfajta emberi szurikátáról van szó, akit Sherlock Holmes-nak hívnak. Ez itt a 221B Baker Street, ahol forgattunk. Valójában nem pontosan a Baker Street-en. Nem tudom, mi volt az utca neve, ahol ténylegesen forgathattunk. Csodálatos pillanat volt. Azelőtt is csináltam már ezt-azt, de ő egy nagyon ikonikus karakter az irodalomban és a képernyőn. Azt hiszem, én voltam körülbelül a 75. alakítója, úgy emlékszem, Robert Downey Jr. volt az utolsó előttem. Tudtam, hogy a reflektorfénybe lépek, amikor egy olyan ikonikus karakter szerepét veszem át, mint Sherlock. Mark Gatiss és Stephen Moffat, akik közösen hozták létre és írták a sorozatot, rengeteg terhet levettek a vállamról. Sherlock megformálása kihívást jelentett, csodálatos élmény volt, ami megváltoztatta az életemet. Egyfajta agytorna volt. Kreatív volt. Emellett nagyon fegyelmezett és kontrollált munkát követelt. Kimerítő volt. Felpezsdítő. Nagyon sok volt. "

Köszönjük Dr. Watson-nak a fordítást.

Kiegészítések:

north-gower-street.png

A BBC stábja a Baker Street helyett a North Gower Street-et használta, és a nyomozó házát a 187. szám alatt álló épület képviselte. (Későbbi epizódokban viszont már nem itt forgattak, hanem már stúdióban hozták létre kedvenc bűnmegfejtőnk otthonát.)

Sherlockian körökben jól jegyzett a No Place Like Holmes (nplh.co.uk) oldalon, hogy Conan Doyle híres hősét, már több, mint 9000 színész játszotta világszerte. Benedict a 75.-kel valószínűleg csak egy ismertebb Holmes színészekből álló listára utalhat és nem az összes eddig a detektívet valaha eljátszó színészek sorában betöltött helyére.

Sherlock jellegzetes kabátjáról többet a tavalyi Pettes pánt Cluedo-val posztunkban lehet olvasni. 

Külföldön a szurikáta hasonlat gyakran párosul a Baker Street-i zsenivel, ugyanis a kis jószág is nagyon jó megfigyelő képességekkel rendelkezik. Nekünk nagy kedvencünk egy szurikátás Sherlock szobor, amit külföldön kertdíszítésre használnak:

szurikata.png

Végül, de nem utolsósorban figyeljünk fel rá, hogy nyilatkozata végén Cumberbatch erősen utal arra, mennyire kimerítő volt számára a Sherlock sorozat forgatása. Talán ez is egy indoka lehet miért nem bújt újra a bűnüldöző zseni szerepébe. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

Ajánlott poszt:

kulonleges-hirek.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása