sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. június 07. 20:53 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlockian Klubhírek

sherlockian-klubhir-klubtali.jpg

Sziasztok!

Ma tartottunk a korábban már jelzett belső klubértekezletet. Ennek során megtudtuk, hogy egy szomszédos országból keresett minket egy kedves hölgy a könyvtárban, hogy felvegye velünk a kapcsolatot. Telefonban azt mesélte egy neves magyar színművész ajánlásán keresztül jutott el a könyvtárig, ahol érdeklődött felőlünk. Természetesen szívesen egyeztetük, de szeretnénk jelezni, hogy üzenetet itt a blogon át hagyjatok nekünk: ÜZENETKÜLDÉS - hamarabb megkapjuk s gyorsabban reagálhatunk.

Amennyiben igaz a Művész Úr ajánlása, akkor külön hálánk és köszönetünk felé. Nagy megtiszteltetés ez a számunkra, mindig is tiszteltük a szóban forgó kiváló színművészt. Arról pedig fogalmunk sem volt, hogy hallott már felőlünk, bár azt tudjuk, hogy ötletgazdánkkal és első klubelnökünkkel Tahi Tóth Lászlóval volt közös kabaré jelenete.

A belső értékezletünk két órás volt, délután 14-16-ig tartott. Sok témát megbeszéltünk a leendő klubtalálkozó kapcsán. Október 18-a, szerda az esemény kitűzött időpontja. Az óráról még megkérdezzük majd szavazásban a véleményeteket, hogy próbáljuk megtalálni a legjobb időpontot, ami Nektek és a Deák Ferenc Könyvtárnak is megfelel. Bárki jöhet, nem csupán klubtagok. A belépés ingyenes lesz és egyéb rejtett költségre sem kell számítani. Sherlock Holmes pólóban, jelmezben jönni nem kötelező, de természetesen lehet, annak, aki szeretne. :-) Csalási lehetőség: Sherlockita, detektív jelmez házilag

Ígéretünkhöz híven ma átadásra kerültek a Sherlockian Könyvfelajánlás keretében megkapott könyvek. Ezek 5 adományozótól érkeztek, melyek közül 3 klubtag (az egyik nicke: Felajánló) és egy szerelmespár ajándékai. Összesen 16 kötet gyűlt össze, melyek az alábbi mozóképen tekinthetőek meg:

felajanlott-konyvek-1.gif

A Deák Ferenc Könyvtár Facebook bejegyzése:

 

A példányokat SherlockExtra adta át, listájuk pedig itt olvasható:

A szerelmespár ajándéka:

A Sátán Kutyája könyvek 2 darab (rózsaszínes és barna borítós)

Felajánló ajándékai:

1, Sherlock Holmes: Complete Illustrated Short Stories by Sir Arthur Conan Doyle (angol nyelvű, szürke borítós)

2, Martin H. Greenberg, Jon Lellenberg, Daniel Stashower: Kísértetek ​a Baker Streeten (bobby londoni utcán borítójú)

3, Origo Kiadó: Sherlock ​Holmes – Félelem völgye és más elbeszélések

Két klubtagunk felajánlásai:

1, Origo Kiadó: Sherlock ​Holmes – Félelem völgye és más elbeszélések

2, Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó: Sherlock ​Holmes legújabb kalandjai (2 darab)

3, Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó: Sherlock ​Holmes visszatér (2 darab)

4, Benyovszky Krisztián irodalomtörténész professzor: A Morgue utcától a Baker Streetig - és tovább (- irodalmi elemzés Edgar Allan Poe Dupin detektívéről és Conan Doyle Sherlock Holmes-áról)

benyovszky-krisztian-professzor.jpg

prof. Dr. habil. PaedDr. Benyovszky Krisztián, PhD. a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatója Szlovákiában, valamint író, kritikus
(fotó: Kalligram Kiadó)

5, A Sátán Kutyája képegény (kék borítós)

6, Sherlock Holmes kalandjai 2 darab (gyerekkönyvek, sárga és kék borítós) 

7, Allen Sharp: Sherlock Holmes megoldatlan esete (nyomozós játékkönyv)

8, Conan Doyle: Sherlock Holmes újabb kalandjai

Köszönjük szépen az ajándékozók megtisztelő bizalmát és segítségét.

A Sherlockian Könyvfelajánlást szeretnénk továbbra is fenntartani. Ha olyan kötetet kapnánk, amelyből már több példánya van a Deák Ferenc Könyvtárnak, akkor olyan Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak juttatjuk, amelynek a könyvből még nincs példánya.

Később esetleg szeretnénk a jótékonykodást Sherlock Holmes társasjátékokra kiterjeszteni, melyek szintén Erzsébetváros forgalmas helyén található  Deák Ferenc Könyvtárba jutnának el, hogy a gyerekfoglalkozáson a könyvtárkedvelő csemeték játszhassanak velük.

Örömünkre a könyvtárban kihelyezésre kerültek szórólapjaink is, mint a fenti képeken láthatjátok.

Sherlock Holmes Kiállítási terveink annyiban módosultak, hogy a helyszín képkiállítás megrendezésére alkalmas, így további teendőinket ehhez igazítjuk.

Hálás köszönetünk Béres Ildikó könyvtárvezetőnek. :-)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés: A Fejléc képén szereplő noteszen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára, a KönyvPalota látható. A jegyzettömb lapjain is ez a szép ábra található. A notesz a Deák Ferenc Könyvtárban, továbbá a többi Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban olcsón beszerezhető golyóstollal vagy egyéb FSZEK tárgyakkal együtt.

sherlockian-klubhir-klubtali.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása