sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 04. 04:29 - SzerzoiJogvedettTartalom

ELHUNYT A DALLAS ÉS A SHERLOCK HOLMES KALANDJAINAK SZTÁRJA

Kedves Olvasóink!

Szomorúan jelezzük, hogy augusztus 31-én, 80 éves korában elhunyt Gayle Hunnicutt amerikai színésznő, író, modell. Halálhírét a The Guardian brit lap tegnap estefelé közölte. 

Gayle Hunnicutt a Kaliforniai Egyetemen végzett, ahol angol irodalmat és színjátszást tanult. Több filmben és számos színpadi alakításban vett részt. Mi magyarok főként a Dallas című tévésorozatból emlékezhetünk rá. Ekkor Vanessa Beaumont-ot, az angol arisztokrata hölgyet alakította, akinek réges-rég viszonya volt Jocky Ewing-gal és ebből titokban fia született. Gayle igen jelentős szerepet kapott, Vanessa Beaumont-ként az utolsó három évadban szerepelt.

dallas-vanessa.jpg

Hunnicutt "James Bond lány" lett volna a 007-es ügynök "Élni és Élni hagyni" (Live And Let Die) című filmjében. Ő lett volna a Roger Moore korszak első Bond-lánya, ki is választották Solitaire szerepére, ám Gayle végül terhessége miatt kimaradt a filmből.

Hogy rá gondoltak James Bond mellé az nem véletlen: Az 1966-os "Marlowe" című detektívfilmben való debütálásától kezdve egészen addig, amíg 1969-ben ott nem hagyta Hollywood-ot, Hunnicutt-ot mindig a "barna szexbomba" szerepében lehetett látni. Évekig Hollywood szexikonja volt.

Számunkra örökké Irene Adler marad Jeremy Brett oldalán, a "Sherlock Holmes Kalandjai" sorozatból. Ahol a tündöklő szépségnek Radó Denise színésznő adta kellemes hangját. Míg a főszereplő brit színész, Jeremy Brett magyar hangja ötletgazdánk és első klubelnökünk Tahi Tóth László volt.

Hunnicutt két könyvet is megjelentetett: a Health and Beauty in Motherhood és Dearest Virginia: Love Letters from a Cavalry Officer in the South Pacific címmel. Az első a egészség és a szépség megőrzéséről szólt az anyaság ideje alatt, míg a másik saját szülei második világháborúban váltott leveleit mutatta be.

Nyilván még büszkébb volt arra, hogy életében két fiút is világra hozott.

Mi most az alábbi videóval emlékezünk a bűbájos, méltóságteli színésznőre.

Nyugodjék békében és őszinte részvétünk szeretteinek! 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, The Guardian: "Gayle Hunnicutt obituary"
2, MI6 The Home of James Bond 007 - mi6-hq.com
Casting Call: Gayle Hunnicutt
3, Wikipedia - Gayle Hunnicutt szócikk
4, Dallas sorozat, Vanessa Beaumont fénykép
5, YouTube videók:
- SherlockExtra, a klubelnökünk által készített Irene Adler-es videó (2011)
- beowulfooo videjója, mely Gayle szépsége előtt tiszteleg (2010)

MEGJEGYZÉS: Bár külföldön a Sherlock Holmes rajongók közösségi oldalain gyakori, hogy Sherlock Holmes színészek halálának dátumáról minden évben az aktuális napon egy fényképpel és rövid RIP ("Nyugodj békében!") felirattal emlékeznek meg, mi a blogunkon nem kívánunk ennek teret adni. Főleg csak a friss gyászjelentéseket tesszük közzé, azokat is fájjó szívvel. Úgy gondoljuk nem gyászrovat vagyunk, illetve méltóbb, ha a sherlockian művészekre oldalunkon a munkájuk iránti tisztelettel, illetve a magunkban történő csendes, szívből jövő emlékezéssel adózunk, nem fotós látványposztokkal. Köszönjük a megértést.

SHERLOCK HOLMES KLUBTALÁLKOZÓ ÉS KÉPKIÁLLÍTÁS OKTÓBER 18-ÁN A BUDAPESTI DEÁK FERENC KÖNYVTÁRBAN - jelentkezéshez a regisztráció a napokban indul.

Ajánlott Index.hu cikk:

index-detektiv-cikk.jpg

Kapcsolódó posztunk: Irene Adler a rejtélyes nő

irene-adler-fejlec.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása