sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. június 13. 21:31 - SzerzoiJogvedettTartalom

Irene Adler a rejtélyes nő

irene-adler-fejlec.jpg

Kedves Olvasóink!

A Magyar Sherlock Holmes Club olyan szerencsés, hogy fontos tagjának tudhatja Zleszik Pál András történelemtanárt, aki a tanítás mellett illetve azzal együtt nagyon kreatív és igazi művészlélek. Andris már többször készített meseszép Granada "Sherlock Holmes kalandjai" relikviát és ez most sem volt másként. Ráadásul aközben szánt időt, pénzt, energiát erre, mialatt tanult s sikeresen letette államvizsgáját. - Előbbiért nagy hálánk, utóbbiért őszinte elismerésünk. Gratulálunk Andris!

Boldogan mutatjuk be Irene Adler fényképének relikviáját. Andris akivel a nagy távolság miatt főleg online és telefonos a kapcsolattartás, a messzeség okozta nehézségek ellenére is mindig talál magának feladatot és minden alkotásával nagy örömöt szerez. Íme az Irene Adler kép Sherlock Holmes-os környezetben, melyet Andris készített.

irene-adler-foto.gif

Mint jeleztük az október 18-ai klubeseményünkön esetleg kis képkiállítást lesz módunk megnyitni, de igyekszünk majd András műveiből is bemutatni, mindazt amit ilyen körülmények között lehet. A tárgyas Sherlock Holmes Kiállítás ötletünket még továbbra sem adtuk fel. Van nekünk egy olyan érménk is, aminek egy másik példányát Jeremy Brett a kezében fogta: Holmes ugyanis ezt kapta Irene Adler-től emlékként.viktoria-zseton.jpgA legkiválóbb megfigyelőképességű rajongók a Granada sorozat nézése közben észrevehették, hogy az érme még egyszer, mint fizetőeszköz is megjelenik. Maga a nagyszerű detektív fizet egy ilyen fémpénzzel, de nem azzal, amit Irene Adler-től kapott, hiszen azt az óraláncán viseli. - Na, de melyik az a jelenet, ahol újra szerepel az érme? Ezt ki lehet nyomozni a kíváncsiság kielégítésére, illetve ki tudja, még az is lehet, hogy az egyik feladat lesz erre válaszolni valamelyik nyereményjátékunkban.

Hasonló vagy mégnagyobb rejtélyekben lehet része annak, aki lecsap a Kossuth Kiadótól a "Heuréka! – Logikai rejtvények, ördögi fejtörők" című könyvre. Szerzője az a Dan Moore, aki számos fejtőrős könyvet megjelentetett már, köztük Frankenstein réméhez vagy Sherlock Holmes-hoz kapcsolódót is. Mostani műve szintén egyedülálló fejtörőgyűjtemény, amely tökéletes kihívás a rejtvényimádók minden korosztálya számára.

heureka-fejtoro.jpg

(Bővebb információk a képre kattintva.

Amúgy a kiadónál épp Katalógus Akció van.) 

Na, de időzzünk még kicsit egy olyan rejtélynél, akit maga Sherlock Holmes is csak utólag ismert ki, vagy utólag sem. Ő Irene Adler, A NŐ. Róla, akárcsak James Moriarty professzorról vagy Mycroft Holmes-ról nagyon keveset tudunk, de ahogy a kevés ám izgalmas információkkal Conan Doyle megteremtette a vérfagyasztóan zseniális főgonosz vagy az elképesztően okos nagytestvér legendáját, úgy Irene Adler-nek megalkotta az örökké misztikus nő mitoszát. 

(A videót SherlockExtra készítette. A nyomozó magyar hangja, a Magyar Sherlock Holmes Club ötletgazdája és első klubelnöke Tahi Tóth László Kossuth-díjas színművész. Irene Adler pedig Radó Denise hangján szólal meg, aki a narrátor Mészáros István Sherlock Holmes és Európa árvája különös esete darabjában.)

... és azt se feledjük, hogy Irene Adler néven ismert az a nő, aki a CBS Elementary (Sherlock és Watson) sorozatában brutális kegyetlenséggel töri össze a világhírű tanácsadó detektív szívét:

(YouTube - Maria Bousiou - Sherlock & Irene/Moriarty || Love The Way You Lie)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Kapcsolódó posztok:

Irene Adler divatsarok

irene-adler-fashion.jpg

Sherlock és Watson - a kezdet, mikor Sherlock szétveri Moriarty fejét

sherlock-watson-erdekesseg.png

Megjegyzés: A tervezett kiállításunkra szánt tárgyakat az ország különböző pontjain tároljuk.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása