sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. október 24. 16:22 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHERLOCKING - Köszönjük az elismerést a Sherlock Rehabnak

sherlockrehab-fejlec.jpg

Sziasztok!

Az alábbi csodálatos elismerésben részesültünk partnerünktől a Sherlock Rehabtól. Köszönjük szépen. :-)

A szavakkal bemutatott világnézet a "Sherlocking" vagy másnéven "Sherlockizmus", melyet a brit altábornagy Robert Baden-Powell (a cserkészet megalapítója) talált ki és alkalmazott a cserkészeknél az életre nevelésre, illetve a természet precíz megfigyelésére ösztönözve férfiakat és fiúkat egyaránt - de lányoknál, hölgyeknél is hatásos. Sajnos ma már kihalóban van, pedig a mai napig aktuális és gyakorlati haszonnal bír. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

S.H.E.R.L.O.C.K. - a betűszó, ami minket is jellemez 🕵️‍♂️
=========
Múlt héten egy lenyűgöző, Sherlock Holmes-szal kapcsolatos előadáson vettünk részt a Deák Ferenc könyvtárban.
Fray Adrienn, a Sherlock Club elnöke, mélyrehatóan inspirálta a csapatunkat. Hiszen ahogyan mi, gyógytornászok, nap mint nap detektív módjára "nyomozunk", hogy a legapróbb részletekig megértsük pácienseink problémáit, úgy Holmes is minden érzékét latba vetette a rejtélyek megfejtésekor.
————————
Az előadás során egy érdekes anagrammát ismertünk meg, amelyet szeretnénk megosztani veletek:
————————
1️⃣ See - Láss: Ne csak nézz, hanem figyelj is! Használd az összes érzéked, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsd.
2️⃣ Hear - Hallj: Figyelj oda gondosan, és tartsd észben a legapróbb részleteket is.
3️⃣ Examine - Vizsgálj: Mindent tesztelj – tárgyakat, körülményeket, személyeket stb.
4️⃣ Read and Learn - Olvass és Tanulj: Ahogy Holmes példájából is tudjuk, az igazi tanulás az olvasásból származik. Ha különböző témákról olvasol, bővíted a tudásodat.
5️⃣ Observe - Megfigyelés: Nem elég csak észrevenni a dolgokat, emlékezned is kell a részletekre – később fontosak lehetnek.
6️⃣ Conclude - Következtetés: Megfigyeled a részleteket, és ezek alapján alkotsz véleményt. Létfontosságú, hogy higgy magadban – csak így leszel képes összegyűjteni az információkat és következtetéseket levonni.
7️⃣ Know - Tudás: Mindaz, amit az esetről gondolsz, igaz vagy hamis lehet. Mindannyian hibázunk, de a kérdéses részletekre való visszatérés új lehetőségeket kínálhat.
————————
Emlékezzünk, Holmes mesterien figyelt meg mindent: „Egy ember körméből, kabátujjából, csizmájából, nadrágja térdéből, az ujjai és a hüvelykujja bőrkeményedéséből, az arckifejezéséből, az ingmandzsettájából minden egyes részletből egyértelműen kiderül az ember hivatása."
————————
Használjuk hát ezeket a módszereket, nem csak munkánk során, de a mindennapi életben is, hogy igazi „detektívekké” váljunk saját életünkben és segítsünk másoknak is a magunk módján!

 

Sherlock Rehab - Manulterápia és gyógytorna https://sherlockrehab.hu

 

sherlockrehab-info.jpg
A poszt nem fizetett hirdetés. A minket ért elismerés, a partnerünkkel való jó kapcsolat, illetve főleg a rászorulóknak való gyógyulási lehetőség ajánlása jegyében jelentettük meg.
komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása