sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. december 13. 14:44 - SzerzoiJogvedettTartalom

Blutman László professzor úr cikke megjelent a BSJ hasábjain

blutman-laszlo-bsj.jpg

Jó napot!

Szeretnénk szívből gratulálni, mivel Professzor Dr. Blutman László a Szegedi Tudományegyetem (Állam- és Jogtudományi Kar) tanszékvezető egyetemi tanárának Sherlock Holmes cikke megjelent a The Baker Street Journal (BSJ) kiadványban - Kapcsolódó oldal: Autumn 2023 BSJ

A negyedévente jelentkező angol nyelvű folyóirat a világ vezető sherlockian kiadványa, a 77 évvel korábbi, 1946-os megalakulása óta. A The Baker Street Journal Blutman professzor úr Science and Sherlock Holmes (vagyis: Tudomány és Sherlock Holmes) publikációját közölte. Rendkívül büszkék vagyunk a Tanár Úrra, akinek hasonló sikereket kívánunk a jövőben is.

A világhírű detektívért rajongó oktatóval remek online kapcsolatot ápolunk, korábban publikációját is bemutathattuk itt a blogunkon: Sherlock Holmes tanulmányok. Ezenkívül tavasszal örömmel számoltunk be róla, hogy egyik sherlockian tanulmánya az ausztrál Sherlock Holmes társaság, a The Sidney Passengers magazinjában a The Passenger's Log-ban került közlésre.

Tényleg minden elismerésünk!

agy-gondolkodas-eloadas-dia.jpg

Ezúton szeretnénk köszönetünk kifejezni, minden jelenlévőnek, aki részt vett a szombaton (december 9-én), tartott, zártkörű "Mit szeret az agyunk?" előadáson, mely Sherlock Holmes gondolkodásmódjáról szólt. Hálánk a különleges eseményért partnerünknek a Sherlock Rehabnak. 

tahi-toth-laszlo-rtl-klub-reggeli.jpg

(A házaspár fényképe az RTL Klub stúdiójában készült.)

Végül - figyelembe véve az újabb sajtóhíreket, - mély szomorúsággal jelezzük, hogy ötletgazdánk és első klubelnökünk, Tahi Tóth László Kossuth-díjas színművész és felesége, Kárászy Szilvia zongoraművésznő öröksége kapcsán még mindig tartjuk magunkat korábbi kijelentéseinkhez, melyek itt olvashatók: Közlemény

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása