sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. január 19. 10:03 - SzerzoiJogvedettTartalom

Láttad már Sherlock Holmes-ot korcsolyázni?

ice-skating-show.png

Sziasztok!

Az idei év is Sherlock Holmes barátunké lesz, mégha a detektívért lelkesedő mániából Magyarországra gyakran kevés csöpög be, akkor is. Igaz tudunk róla, így megemlítjük, hogy hazánk tévéképernyőin jelenleg újra látható a Red Bull energiaital aranyos Sherlock Holmes reklámja. 

Várható majd néhány botrányosnak, vagy gagyibbnak ígérkező megjelenés, sőt leltünk külföldi hotelt is, meg kocsmát is, ahova már Karácsonyra lehet jelentkezni egy-egy Sherlock Holmes menüért vagy krimivel fűszerezett vacsoráért. Idén szintén világszerte több gyalogtúra zajlik majd kedvencünknek tisztelegve. Holmes pedig ott lesz kulturális helyeken is, könyvek, előadások formájában. Már most igen sok színházi darabot látunk előre hirdetni Amerikában, az Egyesült Királyságban, ám akad színpadi feldolgozás Olaszországban is. Feltételezzük, hogy szokásuk szerint a franciák, németek és a spanyolok szintén műsorra tűzik legendás nyomozónkat az idén.

Augusztus hónapban Holmes emlegetett híresség lesz a Cambridge-i Egyetem Murder by the Book: A Celebration of 20th Century British Crime Fiction (Gyilkosság a könyvből: A 20. századi brit krimi ünnepe) két napos rendezvényén. Ugyancsak ilyen formában lesz jelen az Oxfordi Egyetem Szent Hilda Kollégiumának 2024 Crime Fiction Weekend (2024-es krimi hétvége) 3 napos eseményén. Itt előadó lesz Richard Coles is, akiről már írtunk itt a blogunkban: A lelkész, akit elvarázsolt Sherlock Holmes és Mark Gatiss-t elhívta egy szellemvadászatra.

Talán Sváb József grafikusművészünknek is megjelenik egy új képregénye, hisz sokan kérik őt a folytatásra. Ha lehetőségünk lesz mi ismét előadásos találkozót szervezünk a Deák Ferenc Könyvtárban, de ez még a jövő zenéje.

A külföldi események közül nekünk továbbra is a kínai, csodálatos Interaktív Sherlock Holmes Kiállítás a menő. Nagyon szívesen megtekintenénk. Ahogy a kutatásaink szerint több országba, magánrendezvényekre megrendelhető Sherlock Ice Skating Show-t is. Tehetséges, fiatal, szexi jégkorcsolyázók viszik jégre a bűntényt a Baker Street-i lángelmével. Mindehhez jelmezek és izgalmas zene meg hóesés is dukál. Garantáltan feledhetetlen élmény. 

Sajnos erről a csodáról nemigen írnak többet (, igaz, valóban látni kell, nem olvasni! - meg tényleg a dúsgazdagok luxus szórakozása), így csak gondoljuk, hogy az alábbi képen Holmes mellett a jó Watson doktor látható.

ice-skating-show-2.png

Még nem telt el 20 nap sem az évből, de már most látszik, hogy különleges sherlockian élmény lesz 2024 is!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Scarlett Entertainment - scarlettentertainment.com:
SHERLOCK ICE SKATING SHOW - fotók és videó is
2, Cambridge University hivatalos honlap - www.lib.cam.ac.uk:
Murder most foul at Cambridge University Library
3, Oxford University St Hilda's Collage hivatalos oldal - st-hildas.ox.ac.uk:
2024 Crime Fiction Weekend

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása