sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. szeptember 15. 10:21 - SzerzoiJogvedettTartalom

Jövő hét, jövő év, klub jövő

picnic-game.jpg

Halihó!

Itt az ideje, hogy most beszámoljunk jövő heti, jövő évi és a klubunk jövőjéről szóló hírekről.

A Steam jövő érvre írja a The Beekeeper's Picnic: A Sherlock Holmes Adventure (A méhész piknikje: Sherlock Holmes kalandja) játék megjelenését, melyben a viasszavonult nyomozó, mint méhész kerül rejtélyekkel szembe. Leírása:

Az 1920-as években járunk, és egy álmos sussex-i faluban egy idős méhész (aki határozottan NEM a világ legnagyobb detektívje... többé) egy kellemes sziklafalvi pikniket próbál megszervezni életre szóló bajtársa, Dr. Watson számára. Az egyetlen probléma az, hogy egy sor bosszantó rejtély folyton az útjába áll!

beekeepe-s-picnic.gif

Hangulatos kis kalandjáték, amelyet Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes történetei ihlettek. Fejlesztője az Afoot Games.

converse-with-watson.jpg

A játék megjelenése 2025 februárjára van ígérve, de Demo-ja addig is letölthető a Steam-en.

Kedves partnerünk, Caledonia Könyvvára jelezte, hogy friss információk szerint jövő héten várható a HVG gondozásában Richard Wolfrik Galland szerző Te lehetsz Sherlock Holmes című rejtvénykönyve. Az izgalmasnak ígérkező kiadvány megjelenése egyszer már csúszott, de reméljük, hogy most végre valóban piacra kerül. 

telehetsz.png

Szintén fontos még a jövő hét a világjáró sherlockianok számára. Ugyanis a következő hét az utolsó alkalom, hogy idén a világ legnagyobb Sherlock Holmes gyűjteménye, létrehozásának az 50. évfordulóján megtekinthető Amerikában, a Minnesotai Egyetemen. A páratlan kollekciót, amit ritkán engednek látogatni és melynek létrejöttében Nobel-díjas tudós is segített az alábbi cikkünkben mutattuk be:

nobel-dijas-tudos.png

A The Beekeeper's Picnic: A Sherlock Holmes Adventure játékhoz hasonlóan szintén egy érettebb korú bűnvadász nyomoz a Sherlock Holmes Mare of the Night (Sherlock Holmes Az éjszaka kancája) című most őszre ígért amerikai filmben. Az alkotásról korábban is beszámoltunk már, bemutattuk előzetesét és zenéjét.

ejszaka-kancaja-hir.png

A készítők egykor sherlockianok anyagi támogatását kérték, hogy filmre vehessék művüket. A rajongók tetszését annyira elnyerte az előzetes és amiket megtudhattak a filmről, hogy már nem egy, hanem két rész is elkészülhet. Úgy vettük ki a második rész, az első folytatása lesz és nem különálló történet. De a meglepetéseknek nincs vége, ugyanis jelenleg a történet színpadra állításán is dolgoznak az alkotók.

A film forgalmazását egyenlőre csak Amerikába ígéri a stáb, de reméljük eljut valahogy Magyarországra is.

sh-fordito.gif

Angol fordítónk Dr. Watson tevékenysége tartós és fontos elfoglaltságai miatt véget ért nálunk. Nagyon szépen köszönjük Dr. Watson eddigi munkáját és magánéletéhez, tudományos munkáihoz szívből további sok sikert kívánunk! Igyekszünk új angol fordítót találni. Követőinknek jelezzük, hogy mivel Dr. Watson nem vett részt szervezési munkákban, így az ősszel tervezett előadásainkat kiválása nem érinti. Klubunk folytatja működését.

Alig két hét múlva, 27-én (pénteken) 19 órától pedig Mindekit szeretettel vár a Budapesti Műszaki Egyetem előadása, mely online közvetítésen is megnézhető, ingyen és regisztráció nélkül: kutatok-ejszakaja.png

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása