sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2021. november 09. 20:21 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHEROCK JUNIOR BŰNÜGYI VETÉLKEDŐ DIÁKOKNAK - videóval

Sherlock Holmes magyar vonatkozásainál büszkén jelezzük, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2017 óta rendezi meg évenként a Sherlock Junior bűnügyi vetélkedőt, ahol diákok nyomozhatnak ki "bűncselekményt". A rendezvény sajnos tavaly a Covid járvány miatt elmaradt, de szerencsére nem halt el. Idén 2021. november 4-én (csütörtökön) a Siklósi Rendőrkapitányság Gyűdi úti objektuma adott otthont az izgalmas eseménynek.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött program célja, hogy a diákság játékos módon ismerkedjen meg a bűnügyi munkával, valamint a kapott bűnmegelőzési tanácsok segítségével elkerüljék mind az áldozattá -, mind a bűnözővé válást.

A megnyitó beszédet dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány mondta, majd  majd Oletics Károly rendőr alezredes, a Komlói Rendőrkapitányság vezetője tartott eligazítást a csapatoknak. A 8. osztályos diákok ezután elméleti insturkciókat kaptak a feladat teljesítéséhez, megismerkedtek tanúkihallgatás, valamint a helyszíni szemle és nyomkutatás szabályaival. Tanulhattak a nyomrögzítés rejtelmeiről, aztán intézkedéstaktikai tréningen vettek részt, amely során az elfogáshoz, és a bilincseléshez is kaptak útmutatást.

A verseny a sértett bejelentésének felvételével kezdődött és akik jól oldották meg a feladatot az elkövető elfogásának sikeréig jutottak.

A Sherlock Junior verseny 2021-es nyertesei:

1, a siklósi SKI Batthyány Kázmér Általános Iskola 

2,  Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola

3, a komlói Kenderföld-Somági Általános Iskola 

A Magyar Sherlock Holmes Club ezúton is gratulál nekik.

Az esemény olyan sikeres volt, hogy búcsúzáskor több tanuló azt jelezte rendőr szeretne lenni. 

Hálás köszönetünk a tájékoztatásért Keresztes Viktória felé, aki a Siklósi Rendőrkapitányság rendőr főhadnagya és bűnmegelőzési főelőadója.

A Sherlock Junior nap összefoglaló videóját itt lehet megtekinteni:  

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása