sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. február 28. 16:52 - SzerzoiJogvedettTartalom

Napóleon császár mellszobor, büszt

napoleon-szobor.jpg

Halihó! Ma egy csodálatos Napóleon szoborhoz jutottunk. (Készítettünk is képet róla.) Conan Doyle többször foglalkozott a híres császárral. A neves hadvezér több szobra szerepel a "Hat Napóleon" Sherlock Holmes történetben, míg a "Rőt Liga", vagyis másnéven "A Vörös Hajúak Klubja" történetben kedvenc detektívünk harmincezer Napóleon-arany ellopását akadályozza meg. Illetve Bonaparte Napóleon más módon is kötődik Sir Arthur Conan Doyle-hoz. A világhírű skót író "A Nagy Árnyék" című történelmi regénye a napóleoni időkben játszódik és a hadvezér nagy árnyéka az, ami Európára vetül. Szóval a tervezett Sherlock Holmes kiállításunkra kicsit sem volt kérdéses, hogy kell egy klassz Napóleon mellszobor. Örülünk, hogy sikerült.

Ez a csodás büszt mázas kerámia. 23 centiméter magas és 13 centiméter széles. Belseje üreges. Annyit tudunk, hogy nem Napóleon korabeli termék, hanem később készítette egy szobrász-keramikus. Ez a szépség az ő egyedi terméke, mely néha antikvitás boltokban vagy online piactereken tűnik fel. Sajnos nem tudjuk kinek az alkotása, pedig ha sikerül a remélt kiállításunk szívesen jeleznénk az információs kártyán a művész nevét. Még annyit tudunk, hogy a készítő Napóleon mellett más hadvezérek fehér színű mellszobrait is elkészítette. Így, ha valaki tud segíteni a művész nevével nekünk, kérjük szépen küldjön emailt róla:

KAPCSOLATFELVÉTEL (Előre is köszönjük.)

A tervezett Sherlock Holmes kiállításhoz még fővárosi helyszínt keresünk - lehetőleg a belvárosban. ( Jó lenne erzsébetvárosi hely. ) Terveinkhez még kicsik vagyunk, de felnőhetünk vagy hátha egyéb segítőkre is lelünk. Ha sikerül, érdemes lesz eljönnötök, mert figyelünk rá, hogy ne minden leendő kiállítási tárgyat mutassunk be itt a blogon, és további meglepetésekkel szolgáljunk. Képlékeny még a dolog, ám nagyon szeretnénk és egy ideje már dolgozunk, meg fogunk is dolgozni rajta. Amennyiben tárgyi vagy anyagi adománnyal segítenél minket, itt lelhetsz további tudnivalókat: ADOMÁNYOK

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Club

sherlock-mobile.gif

- Helló! Még nem kaptam helyes válaszokat. Segítek: Ez a poszt súg a NYEREMÉNYJÁTÉKhoz. SH

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása