sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 24. 04:08 - SzerzoiJogvedettTartalom

VELÜNK KEZDTE AZ ÉVET A KLUBRÁDIÓ

klubradio-musor.jpg

Jó napot! Szerkesztőségünk kicsi és ezen blog mellett angol oldalunkon meg két közösségi lapunkon is dolgozunk. Így késve jutott el hozzánk a hír, ám  kinyomoztuk, hogy a Klubrádió idén velünk kezdte az évet. Picit velünk, de főként fantasztikus példaképünkkel Sherlock Holmes-szal. Januárban ugyanis hangjátéksorozatba kezdtek a legnagyszerűbb detektívről, és ennek kapcsán volt egy klassz, beharangozó beszélgetés az Ötös - Kultúrcsütörtök című műsorban. Az adás műsorvezetője Warholik Zoltán, míg beszélgető partnerei Bánki Éva és Fekete Ernő voltak. Minderről információkkal és bizonyítékkal is szolgálunk ebben a posztban.

Bánki Éva igazi irodalmi szaktekintély, hiszen író, költő, irodalomtörténész és tanár egyszemélyben. Tőle Sherlock Holmes mellett egyéb érdekességek is érintve lettek a krimik világából. Különbségekről is beszél más-más népek bűnügyi történeteiből, továbbá figyelmünkbe ajánlja a legizgalmasabb magyar krimit. Fekete Ernő pedig Jászai Mari-díjas színész és Érdemes Művész, akiben nem csupán Robert Downey Jr. nyomozójának magyar hangját, de számos, remek Sherlock Holmes hangoskönyv felolvasóját is tiszteljük. A Magyar Sherlock Holmes Club vezetősége úgy véli, hogy Fekete Ernő mindkét szerepben tökéletes. A Művész Úr a színjátszás kapcsán közölt érdekességeket. Mindkét vendéget élvezet hallani. Élvezet, ugyanis szerencsénkre az 50 perces beszélgetés jelenleg is elérhető a Klubrádió honlapján. Most ezt ajánljuk szíves figyelmetekbe kedves olvasóink.

Előtte azonban szeretnénk megköszönni a rádiónak és Warholik Zoltán műsorvezetőnek, hogy az adás elején említve lettünk, a Sherlock Holmes-ról szóló bevezetőben: "A hazai rajongók pedig a Magyar Sherlock Holmes Klubba tömörültek." (01:11 és 01:15 között hangzik el. Megnevezésünk helyes, hiszen, ahogy klubtörténetes lapunk végén jelezzük társaságunknak több megszólítása van, és ez az egyik, a leggyakrabban emlegetett.)

Ugyanakkor a kedves Sherlock Holmes rajongóknak szeretnénk jelezni, hogy nem kell elkeserednie annak, aki eddig még nem hallott erről a hangjátékról. Sir Arthur Conan Doyle sok kalandot írt a kedvencünkről, így szombaton 14 órától, az ismétléseit pedig vasárnap reggel 8 órától adja a Klubrádió. (Ezenkívül tapasztalataink szerint a Sherlock Holmes hangjátékokat, miután leadták idővel teljesen újrasugározzák a hazai rádióadók. Reméljük, hogy ez majd a mostani színvonalas hangjátéksorozattal is így lesz.)

Aki még habozik a hangjáték meghallgatása kapcsán, annak eláruljuk, hogy a történetek Nikowitz Oszkár eredeti fordításában és Fekete Ernő kellemes hangjával érnek el hozzánk a Titis kiadó jóvoltából. A műsor szerkesztését maga a kulturális szerkesztőségvezető Sugár Ágnes végezte. Mindezek garanciát jelentenek a kiváló minőségre. Mi Holmes hazai vonatkozásaihoz örömmel hozzáadtuk ezt a hangjátéksorozatot: Sherlock Holmes magyar vonatkozásai

Itt pedig elérhető a beharangozó adás a már említett nagyszerű vendégekkel:

Ötös - Kultúrcsütörtök - Sherlock Holmes

(a megnyíló cikket írta: Matolcsi Zita, Klubrádió)

Kellemes időtöltést! Jó szórakozást!

Tisztelettel: A Magyar Sherlock Holmes Rajongói Club

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK:

MÉDIASZEREPLÉSEINK és SHERLOCK HOLMES RÁDIÓJÁTÉKOK

Angol honlapunk: sherlockian-sherlock.com

klubradio-musor.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása