sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 13. 20:47 - SzerzoiJogvedettTartalom

Megjelent a KRIMINALISZTIKA könyv

kriminalisztika-konyv-tankonyv.jpg

Kedves Kriminalisztikát Kedvelők! A kriminalisztika úttörőjének Sherlock Holmes-nak hála van jó kapcsolatunk a Pécsi Tudományegyetemmel, ahol megtalálható a kriminalisztika több nagy szaktekintélye. Közülük Herke Csongor professzor a VIP tagunk és Fenyvesi Csaba professzor úr online kriminalisztikai előadásait is volt már szerencsénk bemutatni nektek.

Örömmel jelenthetjük, hogy megjelent a Kriminalisztika című könyv, mely 624 oldalon a téma diákjainak illetve szakavatott kedvelőinek egyaránt sok tudnivalót meg érdekességet foglal magába.

Könyvajánló leírás:

" Az elmúlt évtizedekben bekövetkezett tudományos fejlődés jelentős kihatással volt a nyomozással összefüggő eszközökre és módszerekre is. A magyar és külhoni ismeretek folyamatosan bővülő tárháza olyannyira kitágult és átalakult, hogy kívánatossá vált egy széles spektrumú, friss szellemű nyomozási útmutató, egy modern tudományelméleti összefoglaló a krimináltechnika és a krimináltaktika körében.

A tankönyv három fő részből áll. Az első a kriminalisztikai alapvetéseket, legfőképpen a kriminalisztika fogalmát, tudományági kapcsolódásait, történetét, elveit, szakirodalmát tartalmazza. Ezt követi a krimináltechnikai fejezetek csoportja, amely – felfogásunk szerint objektivitása és egyre erőteljesebbé váló, dinamikusan fejlődő szerepe miatt – prioritást élvez a harmadik fő részben megfogalmazott és – több szubjektív elemet tartalmazó, ugyanakkor a gyakorlatban sokszor eredményes, háttérbe nem szorítható – krimináltaktikai módszerekkel szemben. Ezen rész utolsó fejezetében (mintegy összefoglalás helyett) rámutatunk a gyakorlatban előforduló kriminalisztikai hibákra, a tudományág nemzetközi tendenciáira, a jövőbeli fejlesztési lehetőségekre, a várható elmozdulási irányokra.

Reményeink szerint a kötet nemcsak a joghallgatóknak, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákjainak jelent majd hasznos olvasmányt tanulmányaik során, hanem nyomozási „zsinórmértékünket” jó szívvel fogadják és forgatják majd a gyakorló jogalkalmazók, a praxist folytató bűnüldözők, bírák, ügyészek, ügyvédek, büntetés-végrehajtási alkalmazottak, a biztonsági szférában dolgozók és az elméleti kutatók, egyetemi oktatók is – végső soron pedig minden múltfürkésző, valóságfeltáró, igazságkereső olvasó. "

Fenyvesi Csaba és Herke Csongor professzorok mellett a többi szerző is mind a téma avatott szakértője, név szerint: Angyal Miklós, Budaházi Árpád, Kovács Gábor, Kovács Lajos, Mészáros Bence, Nagy Zoltán, Petrétei Dávid, Tremmel Flórián, Vigh András, Elek Balázs, Anti Csaba László, Máté István Zsolt, Fejes Attila, Gárdonyi Gergely, Hegyaljai Mátyás, Hengl Melinda, Horváth Orsolya, Kármán Gabriella, Nogel Mónika, Orbán József, Pádár Zsolt, Pásztor Attila, Tangl László 

kriminalisztika-konyv-borito.jpg

A kötet megvásárolható a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában:

webshop.ludovika.hu/termek/konyvek/rendeszettudomany/kriminalisztika

Oldalszám: 624 oldal

Formátumok: környezetbarát Ebook vagy nyomtatott könyv

ÁR: Könyv 5.208 Ft - vagy ebook kedvezményes áron 2.629 Ft

Könyv átvételi lehetőség: Ludovika Könyvesbolt vagy GLS házhoz szállítás, illetve csomagpont

Ebook (PDf + ePub) 3.286 Ft helyett csak 2.629 Ft

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ajánlott voksolás: Szavazás a következő nyereményjátékunkhoz

Tudtad, hogy ingyenes a Kriminalisztikai Kiállítás megtekintése a fővárosi Rendőrmúzeumban?

sherlock-holmes-budapesten.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása