sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. április 27. 02:28 - SzerzoiJogvedettTartalom

FENYVESI CSABA PROFESSZOR: online kriminalisztikai előadások

pte-fenyvesi-csaba-professzor-kriminalisztika.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Most picit, érthetően és tényszerűen Sherlock Holmes kedvencében a kriminalisztikában merülünk el. Ebben lesz segítségünkre Dr. Fenyvesi Csaba egyetemi tanár, akinek két online előadását kínáljuk most ingyen, regisztrációmentesen. 

Dr. Fenyvesi Csaba a Pécsi Tudományegyetem (PTE) oktatója. Az elsőrangú intézettel klubunknak van már némi kapcsolata, hiszen két VIP tagunk is ott tanít: Herke Csongor professzor, akinek két könyve a második előadásban ajánlva van, illetve Lente Gábor professzor, akinek Sherlock Holmes és a kémia cikkét már közöltük blogunkon, plusz Holmes egyik magyar vonatkozására ő hívta fel figyelmünket.

( Zárójelben jegyezzük meg, hogy amint lesz lehetőségünk egy magyar Sherlock Holmes kiállításra, ott szeretnénk berendezni legalább egy bűnügyi helyszínt - ehhez tárgyakat már gyűjtünk, illetve megtisztelő adományaitokat szívesen fogadjuk, akár oda illő, rémséges halloweeni cucc - pl: levágott véres testrész - is jöhet. Hajrá Rajongók! Menők leszünk. )

De térjünk vissza Fenyvesi professzor online tájékoztatóihoz: Az első közel félórás előadás általánosan, dióhéjban szól a kriminalisztikáról, a Tanár Úr humoros megjegyzéseivel fűszerezve. A második majdnem egy órás előadás bemutatja a PTE oktatóját, majd az időseket érintő bűncselekményekről ad némi felvilágosítást. Olyan alapvető információk hangzanak el, mellyekkel a mai világban érdemes mindenkinek tisztában lennie. 

Kellemes időtöltést kívánunk!

Nyitott Egyetem, Fenyvesi Csaba: A kriminalisztika elmélete és gyakorlata

Pluszosok Egyeteme, Dr. Fenyvesi Csaba:  A bűnözés új formái
– célkeresztben az idős emberek 

Megjegyzés: Dr. Herke Csongor "A letartóztatás" című kiadványa jelenleg csak előjegyezhető, de Dr. Fenyvesi Csaba és Dr. Tremmel Flórián professzorokkal közösen írt könyve megvehető itt: A büntető eljárásjog elmélete - Bookline

KAPCSOLÓDÓ OLDALAINK:

További videózás: Bűnügyek: Rejtély Skóciában - Az Oscar Slater ügy

Vicces videó: Sherlock a Budapesti Műszaki Egyetemen vizsgázik

Sherlockian tárgy készítése a kollekciódba: Gyilkossági akták

Sherlock Holmes, aki törvénytelenül törvényes: Gyilkos elmék

Rendőrmúzeum ajánló - ingyenes kriminalisztikai kiállítás a fővárosban:

Sherlock Holmes Mánia Budapesten

sherlock-holmes-budapesten.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása