sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. augusztus 31. 07:02 - SzerzoiJogvedettTartalom

Enola Holmes 2 és egyéb Sherlock hírek

enola-holmes2.jpg

Kedves Sherlock Rajongók!

KIRÁLYI LEVÉL A KIÁLLÍTÁSRA

Tervezett kiállításunkra Zleszik Pál András tárlattervezőnk elkészítette a Botrány Csehországból történet királyi levelét. Ezt elemezte zseniális detektívünk, megállapításait Watson-nak (és így nekünk is) elmesélve. A híres levél vezette el végül Sherlock Holmes-t ahhoz a nőhöz, akit később tisztelt: Irene Adler-hez.  kiraly-levele.jpg

Andris egyébként korábban is készített már csodálatos dolgokat. (Kapcsolódó oldal: Kincsek a Granada sorozatból). Minőségi munkáit mindig örömmel tesszük a kiállítási tételek közé. A tervezett kiállításra sikerült egy olyan tárgy másik példányát is beszereznünk, amit Jeremy Brett a kezében fogott, sőt a viktoriánus időkben élők szintén megtehették ugyanezt. Erről a tárgyról viszont nem mutatunk be fotót. Legyen csak a kiállításon fellelhető érdekesség.

ENOLA HOLMES 2

enola-holmes-2-resz.jpg

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy már a magyar médiában is terjed, hogy november 4-én jön a Netflix-re az Enola Holmes 2. Bár mi kicsit előbb értesültünk erről nem vertük nagydobra. Sajnos nem fogunk novemberig izgatottan várni és nem fogjuk ovációval fogadni. Nekünk sajnos az első rész sem tetszett, - bár sokan nem gondolnak bele, de - nagyon megalázóan mutatta be mind a nőket, mind a férfiakat és a családi kapcsolatokat. (Kapcsolódó posztunk: Forgatják az Enola Holmes második részét). Bánatunkra egyelőre úgy tűnik még rosszabb folytatás várható. "Azt szerettem volna, ha ez a történet durvább lesz" - közölte Harry Bradbeer rendező. Még inkább aggodalomra adnak okot Henry Cavill nyilatkozatai:

"Ebben a filmben egy Sherlockot találunk, amely kezdett szétesni. Talált egy kihívást, amely jobbnak bizonyult, és ez egy csúszós lejtő felé vezeti - egy lejtő, amelyről csak Enola képes visszarántani." - említette a People magazinnak.

enola-holmes-henry-cavill.jpg

"Bár Sherlocknak megvan a tapasztalata és a második legjobb elméje, nem rendelkezik olyan érzelmi képességekkel, mint Enola, és nincs olyan szíve sem" - mondta Cavill az Entertainment Weekly-nek. - "Míg az első filmben Enola tanulhatott Sherlocktól, addig ebben a filmben fordult a kocka."

Tehát - ha ez igaz, akkor - megint egy brutális történetet látunk, melyben Sherlock Holmes-tól elveszik azt az alapvető tulajdonságát, hogy önmaga képes legyen megoldani egy bűnügyet, mások leiskolázzák. Mondhatni szellemileg kikasztrálják a dedukció nagymesterét. Mi sem Enola Holmes-tól, sem más feldolgozásoktól nem kedveljük ezt.

NYOMTATOTT KÖNYVKÉNT IS MEGJELENT A KRIMINALISZTIKA

kriminalisztika-konyv.jpg

Fenyvesi Csaba és Herke Csongor professzor urak (PTE) más kriminalisztikai szakértőkkel együtt írt, a modern kriminalisztikát bemutató könyve ebook után már végre nyomtatott formában is elérhető. Információk: Megjelent a Kriminalisztika könyv

GYEREKES REJTÉLY

Tudjuk hazánkban megosztott a fogadtatása Bonnie MacBird könyveinek, ám jelezzük: Az írónő új Sherlock Holmes rejtéllyel jelentkezett. A könyv címe: "What child is this?" - azaz: "Milyen gyerek ez?" A Karácsonykor játszódó történetben Holmes gyermekrablási ügyekben nyomoz. Bizony többen. Tekintve, hogy Bonnie Macbird korábbi könyvei már kiadásra kerültek Magyarországon, ennek megjelenése is várható hazánkban.

bonnie-macbird-konyv.jpg

Remélhetően  mi nem gyerekes rejtélyeket adunk fel Nektek, a hamarosan kövezkező nyereményjátékunkban. Addig is lehet szavazni felőle és készülni Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes összes történetével meg a Jeremy Brett-féle Sherlock Holmes kalandokkal.

bbc-sherlock-hat.gif

- Készüljetek! Kemény és agymozgató lesz.

Számít a szavazatod: Szavazás a nyereményjátékhoz

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club 

FORRÁSOK:
- Enola Holmes hírek:
Entertainment Weekly: Millie Bobby Brown is back on the case in Enola Holmes 2 exclusive look 
People magazin: Millie Bobby Brown and Henry Cavill Return for Netflix's 'Enola Holmes' Sequel
- Bonnie Macbird információ: 
MX PUBLISHING honlap: What Child is This? - A Sherlock Holmes Christmas Adventure
komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása